Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 12. 2023,
6.48

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

finale NBA Liga NBA Los Angeles Lakers Indiana Pacers

Nedelja, 10. 12. 2023, 6.48

4 mesece, 2 tedna

LIGA NBA, 9. DECEMBER

Zgodovinski uspeh v ligi NBA in zelo lep zaslužek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70
Los Angeles Lakers | LeBron James z zgodovinsko lovoriko. | Foto Guliverimage

LeBron James z zgodovinsko lovoriko.

Foto: Guliverimage

Košarkarji Los Angeles Lakers in Indiane Pacers so se v noči na nedeljo pomerili v prvem finalu t. i. pokala lige NBA. V Las Vegasu v tekmi, ko se je pisala zgodovina, so bili boljši Los Angeles Lakers (123:109). Tekma pa za razliko od preostalih na tem turnirju ni štela za redni del sezone.

Irving Dončić
Sportal Dallas sporočil težko pričakovano novico glede Kyrieja Irvinga

V noči na nedeljo je bila dvorana v Las Vegasu priča neverjetnemu športnemu spektaklu, ko sta Anthony Davis in LeBron James popeljala Los Angeles Lakers do zmage in naslova prvaka na prvem NBA-turnirju, t. i. pokalu lige NBA.

Anthony Davis je dosegel kar 41 točk. | Foto: Guliverimage Anthony Davis je dosegel kar 41 točk. Foto: Guliverimage

Davis je na tekmi dosegel rekordne številke v sezoni, in sicer 41 točk in 20 skokov. To je bilo na koncu dovolj za prepričljivo zmago LA Lakers z izidom 123:109. "Vemo, da to ni prava stvar, vendar delamo korake v pravo smer. Mislim, da so bili naša energija, trud na začetku tekme in zbranost nocoj na vrhuncu," je po tekmi dejal Davis.

Za odlično predstavo so poskrbeli tudi preostali igralci LA Lakers. Mladi Austin Reaves je prispeval 28 točk. Prvi zvezdnik ekipe LeBron James je dosegel 24 točk in 11 skokov. D'Angelo Russell se je ustavil pri 13 točkah.

Čeprav ni šlo za tekmo v končnici, je bila atmosfera v dvorani izjemna, še posebej z bučno podporo navijačev Lakers. Za LeBrona Jamesa je to še ena nova lovorika v že tako bogati karieri, v kateri je osvojil štiri naslove v ligi NBA.

Pri Indiana Pacers je bil najbolj razpoložen Tyrese Haliburton. | Foto: Guliverimage Pri Indiana Pacers je bil najbolj razpoložen Tyrese Haliburton. Foto: Guliverimage

Indiana Pacers so se izkazali za dostojnega nasprotnika. Mladi Tyrese Haliburton je dosegel 20 točk in 11 asistenc. Indiana je ostala v igri skoraj do konca tekme, vendar so v zadnji četrtini s serijo 15-3 Jezerniki povedli s 115:99, vodstva do konca tekme niso zapravili in so zasluženo slavili.

Veliko jim je kapnilo na račun

Čeprav zmaga na tem turnirju ni vplivala na razvrstitev ekip v rednem delu sezone, so bili v igri zelo visoki zneski. Poleg lovorike so igralci LA Lakers vsak zaslužili po 500 tisoč dolarjev (460 tisoč evrov), medtem ko so igralci Pacers prejeli po 200 tisoč dolarjev (185 tisoč evrov). Igralci s pogodbami dvostranske narave so prejeli polovico teh zneskov.

Liga NBA, 9. december

Lestvica

Preberite še:

Luka Dončić, Kristaps Porzingis
Sportal Nekdanji soigralec spregovoril o klavrnem odnosu z Dončićem
LeBron James Los Angeles Lakers
Sportal Znana oba finalista, James ruši mejnike #video
Ne spreglejte