Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 1. 2021,
5.21

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,79

3

Natisni članek

Vlatko Čančar Vlatko Čančar Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić Denver Nuggets Miami Heat Dallas Mavericks NBA

Četrtek, 28. 1. 2021, 5.21

3 leta, 2 meseca

LIGA NBA, 27. JANUAR

Dončić naletel na francoski zid, Dragić obsedel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,79

3

Luka Dončić | Luka Dončić je proti Utah Jazz doživel tretji zaporedni poraz. | Foto Guliverimage

Luka Dončić je proti Utah Jazz doživel tretji zaporedni poraz.

Foto: Guliverimage

Luka Dončić je na gostovanju pri vročih košarkarjih Utah Jazz doživel nov poraz (104:116). Slovenski košarkar je obračun končal pri 30 točkah, a igra, ki jo je prikazal skupaj s soigralci Dallas Mavericks, ni bila na želeni ravni. Francoski zid, ki ga je predstavljal Rudy Gobert z 29 točkami in 20 skoki, je bil previsok. V ligi NBA je v noči na četrtek potekal dvoboj "slovenskih" ekip med Miami Heat in Denver Nuggets. Na parketu smo za kratek čas videli le Vlatka Čančarja. Goran Dragić zaradi poškodbe namreč ni zaigral in s klopi spremljal visok poraz oslabljenega Miamija.

Luka Dončić se je z Dallas Mavericks pomeril z razigrano ekipo Utah Jazz, ki je v odlični formi in po novem neporažena že na zadnjih desetih tekmah. Z novo zmago se je na vrhu zahodne konference izenačila s prvaki LA Lakers. Medtem so košarkarji Dallasa izgubili tretjo zaporedno tekmo (šesto od zadnjih osmih) − v pretekli sezoni so bili edini v ligi NBA, ki niso zapuščali parketa sklonjenih glav trikrat zapored.

Vrnitev trojke, vse odločeno v prvem polčasu

Pred tekmo v Utahu so v taboru Teksačanov pozdravili vrnitev Josha Richardsona, Doriana Finneyja-Smitha in Dwighta Powella, ki so bili zaradi covid-19 ukrepov dalj časa na stranskem tiru. A je jasno, da košarkarji potrebujejo tekme, da se vrnejo v ritem, kar se je na koncu tudi izkazalo. Trojica je v skupno malho prispevala pičlih devet točk.

Vrhunci igre Luke Dončića

Pri Mavericks je pričakovano največkrat zadel Dončić, ki pa tokrat ni bil tisti pravi Luka, pa čeprav je dosegel 30 točk. Statistiko je v največji meri polnil šele takrat, ko je bilo jasno, da bo Utah vknjižil novi skalp.

V očeh košarkarjev Dallasa ni bilo videti pravega žara. Morda jim je zaradi visoke nadmorske višine – Salt Lake City leži na 1.288 metrih - zmanjkalo zraka in moči. Utah, pa čeprav je igral brez prvega zvezdnika Donovana Mitchella, je namreč že v prvi četrtini, ki jo je dobil z 32:19, pokazal, da ne misli prodati kože. Ob koncu prvega polčasa so imeli Jazz odprto pot za nadaljevanje izjemne serije. Vodili so namreč z 69:48.

Francoz Gobert nerešljiva uganka, s klopi vroči Clarkson in s trojkami razigrani Ingles

Skok, skok in še enkrat skok. To je bila ključna stvar, ki je bodla v oči. V prvem polčasu so ga domačini dobili s 30:12, kar je bil lep pokazatelj, kdo je v tej noči nosil v sebi več energije. Prednjačil je Francoz Rudy Gobert, ki je tekmo končal pri 29 točkah in 20 skokih – od tega šest v napadu.

Rudy Gobert je z dobrim pokrivanjem rakete sejal paniko v vrste Dallasa. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Rudy Gobert je z dobrim pokrivanjem rakete sejal paniko v vrste Dallasa. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Nevšečnosti je povzročal tudi Jordan Clarkson, ki je prišel s klopi in se pohvalil z 31 točkami ter bil prvi strelec dvoboja. Klop Dallasa je imela že drugo tekmo zapored težave v obrambi, saj je na prejšnjem obračunu Michael Porter jr. s klopi dosegel 30 točk in ob tem zadel šest trojk. Trojke so bile prav tako tiste, s katerimi so se lahko pohvalili gostitelji. V prvih 24 minutah so jih zadeli deset. Vroč je bil Avstralec Joe Ingles, ki je prav vseh 21 točk zadel s sedmimi trojkami.

Ko so košarkarji Utah Jazz ob koncu tretje četrtine prišli do stotice in vodili tudi s 25 točkami razlike (98:73), o kakšnem čudežnem preobratu ni bilo več govora.

Dončić: Veliko stvari gre narobe; Porzingis opozarja

Dončić je večino košev dosegel v tretji četrtini, v kateri je dodal 15 od skupno 30 točk. A ni bil tisti pravi, ko je bilo to najbolj potrebno. V prvem polčasu, v katerem se je tekma lomila in odločila, je bil pri 12 točkah, treh asistencah in enem skoku. S soigralci niso bili na pravih obratih, kar jasno povedal tudi glavni trener Rick Carlisle: "Tekme nismo začeli z dovolj moči, v obrambi prav tako nismo bili pravi." 

"Ne vem, kaj bi rekel," se je Dončić odzval na vprašanje o slabšem začetku in nadaljeval: "Veliko stvari gre narobe. Dvigniti se moramo in biti občutno boljši od tega, kar kažemo. Igrati moramo bolj čvrsto, z več energije." Da stvari ne pljujejo v pravo smer, je nakazal tudi Kristaps Porzingis, ki verjame v boljše nadaljevanje, čeprav opozarja: "Nimamo še tiste kemije, ki jo iščemo. Naše vloge niso razjasnjene. Nekako smo le na parketu in igramo. Nadarjeni smo, ampak dokler ne bomo igrali skupaj in preživeli več časa izven terena, ne bomo imeli kemije."

Vrhunci igre Utah Jazz : Dallas Mavericks

Le 48 ur po tekmi se bosta Dallas in Utah še enkrat pomerila, zato bodo morali Dončić in soigralci hitro obrniti list in pokazati drugačno predstavo, če bodo v noči na soboto želeli parirati trenutno najboljši ekipi v ligi.

Dragić obsedel, Čančarju dve minuti

Že pred koncem dvoboja v Utahu smo dobili zmagovalca na tekmi v Miamiju med domačo Vročico in Denver Nuggets. Na vrsti je bil torej slovenski derbi, saj sta člana obeh ekip Goran Dragić in Vlatko Čančar. A je bil vidno okrnjen, saj kapetan zlate slovenske reprezentance zaradi bolečin v predelu dimelj ni stopil na parket. Prav tako ni zaigral Tyler Herro, ki ima težave z vratom. Za Miami je bil to hud udarec, ki že dalj časa ne more računati na pomoč prvega zvezdnika ekipe Jimmyja Butlerja − poškodovani gleženj.

Oslabljena Vročica je tako izgubila zadnjih sedem od devetih obračunov, ki jih je odigrala brez ameriškega superzvezdnika. Denver je izkoristil oslabljeno zasedbo Miamija in prišel do visoke zmage s 109:82.

A se vnovič ni naigral Čančar, ki je le za dve minuti stopil na igrišče, v tem času pa enkrat vrgel na koš in ga zgrešil.

Le Vlatko Čančar je v Miamiju stopil na parket, saj Goran Dragić zaradi bolečin v predelu dimelj, ni zaigral. Zato pa je spremljal poraz svojega moštva s klopi. | Foto: Vid Ponikvar Le Vlatko Čančar je v Miamiju stopil na parket, saj Goran Dragić zaradi bolečin v predelu dimelj, ni zaigral. Zato pa je spremljal poraz svojega moštva s klopi. Foto: Vid Ponikvar Zato pa sta bila dva obračuna v noči na četrtek še posebej razburljiva. V Atlanti smo zmagovalca videli šele po podaljšku. In zasluga, da je zmaga odšla v roke košarkarjev Brooklyn Nets, gre, jasno, vročemu trojčku Kevin Durant-James Harden-Kyrie Irving. Skupaj so dosegli 89 od 132 točk Brookylna.

Napeto je bilo tudi v Philadelphii, kjer so se aktualni prvaki LA Lakers v zadnji četrtini vrnili v igro za zmago, vendar niso mogli preskočiti 76ers. Tobias Harris je bil junak, ki je v zadnjih sekundah pokopal prvake, pri katerih je bil s 34 točkami najboljši strelec LeBron James. Z največ točkami v noči na četrtek pa se je pohvalil Bradley Beal, a njegovih 47 točk ni bilo dovolj, da bi Washington premagal New Orleans Pelicans.

Liga NBA, 27. januar:

Miami Heat : Denver Nuggets 82:109
Nunn 17, Dragić zaradi poškodbe ni igral; Jokić 21, 11 sk., Porter jr. 17, Čančar 0 (met za 2 0/1), skok v 2 min.

Cleveland Cavaliers : Detroit Pistons 122:107
Sexton 29, Drummond 23, 16 sk.; Grant 26

Orlando Magic : Sacramento Kings 107:121
Vučević 26, Fournier 25; Hield 29, Barnes 21

Charlotte Hornets : Indiana Pacers 106:116
Rozier 20; McDermott 28, Brogdon 25

Toronto Raptors : Milwaukee Bucks 108:115
Powell 26, Lowry 21; Antetokounmpo 24, 18 sk., 9 as., Middleton 24, 10 sk., 7 as.

Philadelphia 76ers : Los Angeles Lakers 107:106
Embiid 28, Harris 24, Simmons 17, 11 sk., 10 as.; James 34, Davis 23 

Atlanta Hawks : Brookyln Nets 128:132 /po podaljšku/
Young 28, 14 as., Reddish 24; Durant 32, Harden 31, 15 as., 8 sk., Irving 26
 
San Antonio Spurs : Boston Celtics 110:106
DeRozan 21, Aldridge 20; Tatum 25, Brown 24

Utah Jazz - Dallas Mavericks 116:104
Clarkson 31, Gobert 29, 20 sk., 3 bl. in ukr. žoge; Dončić 30 točk (za tri točke 2/7, za dve 11/17, prosti meti 2/2), 4 sk., 6 as., ukr. žoga, 4 izg. žoge v 34 min., Hardaway jr 19, Porzingis 18

Phoenix Suns : Oklahoma City Thunder 97:102
Paul 32; Horford in Gilgeous-Alexand 21

New Orleans Pelicans : Washington Wizards 124:106
Ingram in Williamson 32; Beal 47

Golden State Warriors : Minnesota Timberwolves 123:111
Wiseman 25, Ourbe jr. 20, Curry 16; Beasley in Edwards 25

Lestvica:

Ne spreglejte