Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 1. 2023,
6.53

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

Cleveland Cavaliers Milwaukee Bucks Donovan Mitchell Giannis Antetokounmpo Liga NBA

Nedelja, 22. 1. 2023, 6.53

1 leto, 3 mesece

Liga NBA, 21. januar

Boston se ne ustavlja, a Dončić pride kmalu na vrsto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
Luka Dončić | Luka Dončić bo naslednjo tekmo odigral danes ob 20.30, ko bo z Dallasom gostil LA Clippers. | Foto Reuters

Luka Dončić bo naslednjo tekmo odigral danes ob 20.30, ko bo z Dallasom gostil LA Clippers.

Foto: Reuters

Boston Celtics še naprej kraljujejo in nadaljujejo z zmagovitim nizom. Tokrat so preskočili Toronto Raptors in zabeležili deveto zaporedno zmago. V derbiju vzhodne konference med Cleveland Cavaliers in Milwaukee Bucks, ki je minil brez osrednjih zvezdnikov, so imeli razlog za veselje v vrstah Konjenice. Luka Dončić bo na delu v nedeljo ob 20.30, ko bo gostil Los Angeles Clippers.

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić in nova čarovnija

Najboljše moštvo lige Boston Celtics je prišlo do devete zaporedne zmage. Navkljub odsotnosti prvega strelca Jaysona Tatuma so preskočili tudi Toronto Raptors (106:104). Jaylen Brown je za končni uspeh prispeval 27 točk, rekord kariere pa je s 25 točkami postavil Grant Williams.

Nič pa ni bilo od dvoboja Donovan Mitchell Giannis Antetokounmpo, saj sta oba zvezdnika Cleveland Cavaliers in Milwaukee Bucks zaradi poškodb dvoboj izpustila. Pri gostih tudi Khris Middleton, kar so gostitelji znali izkoristiti in prišli do zmage s 114:102. Z 38 točkami je bil najbolj razpoložen Evan Mobley, v vrstah Bucks pa je do dvojnega dvojčka prišel Jrue Holiday − 28 točk, deset asistenc.

Dončić naslednjo tekmo igra v nedeljo zvečer 

Na petkovi tekmi z Miamijem je Dallas z Luko Dončićem prekinil niz treh porazov v nedeljo ob 20.30 pa igrajo proti Los Angeles Clippersom. Dončić je s povprečjem 33,7 točke na tekmo prvi strelec lige NBA. Nasproti mu bo stal Kawhi Leonard, ki je dal 33 točk, ko sta se Dallas in Los Angeles pomerila nazadnje. To je bilo pred desetimi dnevi. Čeprav je dal Ljubljančan 43 točk, so Clippers zmagali s 113:101. Dallas je na zadnjih desetih tekmah zmagal samo štirikrat. Razlog so tudi poškodbe, na nedeljski tekmi pa bosta spet manjkala Maxi Kleber in Christian Wood.

Liga NBA, 21. januar:

Lestvica:

Wood Dončić
Sportal Nov udarec za Dončića in Dallas
Ne spreglejte