Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 12. 2019,
6.20

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,12

1

Natisni članek

Liga NBA Miami Heat Los Angeles Lakers Goran Dragić Goran Dragić LeBron James Anthony Davis

Sobota, 14. 12. 2019, 6.20

4 leta, 4 mesece

Liga NBA, 13. december

James končal niz Dragićeve Vročice, Harden postavil nov mejnik lige NBA #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,12

1

Lebron James | LeBron James in druščina so končali domači niz zmag Vročice. | Foto Reuters

LeBron James in druščina so končali domači niz zmag Vročice.

Foto: Reuters

LA Lakers z zimzelenim LeBronom Jamesom in Anthonyjem Davisom so po hudem boju s 113:110 ugnali Miami Heat Gorana Dragića, ki zaradi poškodbe še vedno ne more pomagati Vročici. Jezerniki so s 23. zmago v sezoni končali zmagovito serijo Miamija na domačem parketu, ki je trajal kar 11 tekem. Edina še neporažena ekipa v ligi NBA ostaja Philadelphia, ki je ponoči brez večjih težav premagala New Orleans (116:109).

Najboljši strelec obračuna pri gostih iz Los Angelesa je bil Anthony Davis, ki je dosegel 33 točk in dodal še deset skokov, LeBron James pa se je ustavil pri 28 točkah in 12 asistencah. Pri Miamiju je bil ob odsotnosti slovenskega asa Gorana Dragića (poškodba dimeljske mišice), s 23 točkami najučinkovitejši posameznik Jimmy Butler.

Vrhunci tekme med Miami Heat in LA Lakers:

Prvi letošnji domači poraz Miamija so izkoristili košarkarji Philadelphie, ki so s peto zaporedno zmago na vzhodu skočili pred Vročico in zdaj zaostajajo le še za Milwaukee Bucks, ki so tako kot Jezerniki prišli še do 23. zmage v sezoni. Giannis Antetokuonmpo je dosegel 37 točk in ujel 11 odbitih žog, pri domačih grizlijih pa še šest točk več Jaren Jackson, a to ni bilo dovolj za razpoložene goste, ki so nazadnje klonili v začetku novembra proti Utah Jazz. To je bila še 17. zaporedna zmaga Giannisa in druščine.

Milwaukee je prišel še do 17. zmage v nizu:



Deset trojk Hardna, osem Bogdanovića

Do sedemnajste zmage sezone je prišla ekipa Houston Rockets, ki je s 130:107 premagala Orlando. Izjemno predstavo je imel bradati mož James Harden, ki je znova razkazoval svoj razkošen košarkarski talent. Harden je še na drugi tekmi po vrsti dosegel oziroma presegel 50 točk. Tokrat se je ustavil pri številki 54. Zadel je kar deset trojk (10:15). Že petič v tej sezoni je dosegel 50 ali več točk.

"Želim si le zmagati. To želim doseči, ne glede na vse," je dejal Harden, najkoristnejši igralec lige NBA v minuli sezoni. Harden je prvi kandidat za laskavo priznanje MVP rednega dela tudi ob koncu sezone. Na vrhu lestvice najboljših strelcev lige NBA vodi s povprečjem 39,3 točke na tekmo. Košarkar z dolgo brado je postal prvi košarkar v zgodovini NBA, ki je na dveh zaporednih tekmah dosegel 50+ točk in 10+ trojk.

Hardnov šov v Orlandu:

Nov poraz je vknjižil aktualni podprvak NBA Golden State Warriors. Ta je moral tokrat priznati premoč Utah Jazz, pri katerem je z 32 točkami blestel Bojan Bogdanović. Hrvaški košarkar je zadel kar osem trojk in bil nerešljiva uganka za oslabljene podprvake, ki ostajajo na dnu zahodne konference. V tej sezoni so zmagali na le petih tekmah, izgubili pa so jih kar 22.

Osem trojk Bogija:

Prva v zgodovini franšize

Ko smo že pri vročih strelcih. Svoj večer sta imela tudi zvezdnika LA Clippers Kawhi Leonard in Paul George, ki sta postala prva košarkarja pri tej franšizi, ki sta na isti tekmi dosegla 40 ali več točk. George se je na koncu ustavil pri 46 točkah, Leonard pa je dosegel štiri manj, a dodal še 11 skokov. Pri poražencih, ki so ob koncu tekme skoraj ujeli goste, je bil z 39 točkami najbolj razpoložen Karl Anthony Towns.

Liga NBA, 13. december:

Lestvica:

Ne spreglejte