Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 1. 2023,
7.01

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

1

Natisni članek

Nikola Jokić Vlatko Čančar Vlatko Čančar Phoenix Suns Denver Nuggets Goran Dragić Goran Dragić Chicago Bulls Liga NBA

Četrtek, 12. 1. 2023, 7.01

1 leto, 3 mesece

Liga NBA, 11. januar

Denver nadaljuje izjemen niz zmag, kako je šlo tokrat Čančarju?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

1

Vlatko Čančar | Vlatko Čančar je na tekmi dosegel le dve točki. | Foto Reuters

Vlatko Čančar je na tekmi dosegel le dve točki.

Foto: Reuters

V noči na četrtek je bilo v košarkarski ligi NBA na sporedu osem tekem. Na delu sta bila tudi dva slovenska košarkarja. Goran Dragić je s soigralci iz Chicaga gostoval v ameriški prestolnici, kjer so bili neuspešni. Denver Vlatka Čančarja je doma pometel s Phoenixom.

Dallas Mavericks Luka Dončić
Sportal Luka Dončić prihranil najboljše za konec, a ... #video

Goran Dragić | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Biki pokleknili v gosteh

Košarkarji Chicago Bulls so gostovali pri Washington Wizards in na koncu tesno izgubili z rezultatom 100:97. Slovenski košarkar Goran Dragić je tekmo začel na klopi. Trener mu je na tekmi namenil 15 minut, v tem času pa je Ljubljančan zbral štiri točke, dva skoka in dve ukradeni žogi. Pri Bikih je bil najbolj razpoložen Zach Lavine, ki je v svojo statistiko vpisal 38 točk.

Pri domačih košarkarjih je bil z 21 točkami najboljši Kyle Kuzma. Ta je bil tudi najbolj zaslužen za zmago Washington Wizards, saj je šest sekund pred koncem tekme zadel met za tri točke in postavil končni izid tekme (100:97).

Nikola Jokić je bil spet najboljši pri Denverju. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Nikola Jokić je bil spet najboljši pri Denverju. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Denver je odpihnil Phenix Suns, Čančar ostal pri dveh točkah

Košarkarji Denver Nuggets so se na domačem parketu znesli nad Phoenix Suns, potem ko so jih premagali s 126:97. Pri Denverju je pričakovano najbolj blestel Nikola Jokić. Srbski košarkar se je ta večer ustavil pri 21 točkah, ob tem pa v svojo statistiko vpisal 18 skokov in devet asistenc. Zelo razpoložena sta bila z 21 točkami Bones Hyland, Jamal Murray je prispeval 16 točk.

Priložnost je dobil tudi slovenski košarkar Vlatko Čančar, ki ta večer ni najbolje izkoristil svoje priložnosti. Primorski košarkar je v 19 minutah igranja zbral dve točki, tri skoke in tri asistence.

Za Denver, ki je trenutno prva ekipa v zahodni konferenci, je bila to že 12. zaporedna zmaga. Skupno imajo na svojem računu 28 zmag in 13 porazov.

Boston je potrdil prvo mesto

Boston Celtics so z zmago nad New Orleans Pelicans s 125:114 potrdili prvo mesto ne le na vzhodu, temveč v celotni ligi NBA. Izkazal se je Jaylen Brown z 41 točkami.

"Košarkarska sezona je dolga, veliko je košarke, igramo dan za dnem. Vsakič moraš v igro vstopiti pripravljen, da dobro opraviš svoje delo," je po tekmi dejal Brown, ki je dosegel osebni strelski rekord sezone, in dodal: "Danes mi je to res uspelo."

Uravnotežen napad Bostona se je izkazal za prevelik zalogaj za New Orleans, k temu je prispeval tudi Jayson Tatum z 31 točkami, Malcolm Brogdon pa jih je 20 dodal s klopi. Al Horford je za Boston, pri katerem sta manjkala člana začetne peterke Marcus Smart in Robert Williams III., dodal 14 točk.

Milwaukee Bucks, tretji na vzhodu, so gostovali pri Atlanta Hawks in z zmago s 114:105 nadaljevali lov za Kelti. Prvi strelec je bil Jrue Holiday s 27 točkami.

V vrste Memphis Grizzlies se je po dveh tekmah premora zaradi poškodbe vrnil Ja Morant in dosegel 38 točk ter popeljal Grizlije do zmage s 136:129 nad San Antonio Spurs.

Detroit Pistons so se z visoko zmago (135:118) nad Minnesota Timberwolves dvignili z dna vzhodne konference. Največ točk (31) je k zmagi prispeval Saddiq Bey.

Liga NBA, 11. januar:

Lestvica:

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Ob grdem Dončićevem padcu navijačem zastal dih #video
Ne spreglejte