Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 5. 2022,
20.56

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

3

Natisni članek

Crvena zvezda Partizan Budućnost Podgorica Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija liga ABA ABA

Ponedeljek, 16. 5. 2022, 20.56

1 leto, 11 mesecev

LIGA ABA, POLFINALE, DRUGI TEKMI

Drama v Stožicah: Crvena zvezda na kolenih, Olimpija izsilila tretjo tekmo!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

3

Cedevita Olimpija : Crvena zvezda liga ABA | Cedevita Olimpija je po maratonski tekmi, dveh urah in pol na parketu, po podaljšku z 88:80 premagala Crveno zvezdo in izsilila odločilno tretjo polfinalno tekmo, ki bo na terenu srbskega tekmeca. Edo Murić je v ključnih trenutkih vlekel ljubljanski voz, ustavil se je pri 21 točkah. | Foto Vid Ponikvar

Cedevita Olimpija je po maratonski tekmi, dveh urah in pol na parketu, po podaljšku z 88:80 premagala Crveno zvezdo in izsilila odločilno tretjo polfinalno tekmo, ki bo na terenu srbskega tekmeca. Edo Murić je v ključnih trenutkih vlekel ljubljanski voz, ustavil se je pri 21 točkah.

Foto: Vid Ponikvar

Košarkarji Cedevite Olimpije so na drugi polfinalni tekmi po dvoinpolurnem maratonu in podaljšku z 88:80 na kolena spravili Crveno zvezdo, serijo izenačili na 1:1 in izsilili odločilno tretjo tekmo, ki bo v Beogradu. Že v nedeljo sta se na drugi tekmi v polfinalni seriji pomerila Partizan in Budućnost, ta je po dramatičnem koncu prišla do zmage z 72:71 in izid v zmagah izenačila na 1:1.

Cedevita Olimpija : Crvena zvezda liga ABA
Sportal Izmučeni Murić po sporni sodniški odločitvi skupaj s soigralci do nove poti v Beograd

Košarkarji Cedevite Olimpije so v četrtek na prvi tekmi polfinalnega niza regionalne lige v beograjski Dvorani Aleksandra Nikolića doživeli poraz proti aktualnim prvakom, košarkarjem Crvene zvezde (83:92), v ponedeljek pa pred devet tisoč gledalci po hudem maratonskem boju po podaljšku zmagali in izsilili odločilno tretjo tekmo. Ta bo v petek na terenu Crvene zvezde.

Srbsko moštvo je odlično odprlo srečanje v Stožicah, v četrti minuti je vodilo s 16:5 (od tega štiri trojke) in trenerja Jurico Golemca prisililo, da je hitro posegel po minuti odmora. Ta sprva ni zalegla, Austin Hollins je zadel še svojo tretjo trojko (šesto gostov) in ohranil dvomestno prednost (22:12). Ljubljančanom je nato le uspelo zaustaviti nalet in se z delnim izidom 6:0 približati na štiri točke zaostanka (18:22), po prvi četrtini so zaostajali pet točk (24:29). V drugem delu so zaigrali bolje, z delnim izidom 8:2 so izenačili na 33:33, tako da je gostujoči strateg Dejan Radonjić zahteval minuto odmora, po tej pa je Olimpija prvič na tekmi povedla (36:34). Nadaljevanje je bilo izenačeno, gostje so na odmor odšli s točko prednosti (43:44), a kaj hitro v drugem polčasu je povedla domača zasedba in v zadnjih deset minut vstopila s svojo najvišjo prednostjo na tekmi (59:54).

Maraton in veliko zmago v Stožicah si je ogledalo devet tisoč gledalcev. | Foto: Vid Ponikvar Maraton in veliko zmago v Stožicah si je ogledalo devet tisoč gledalcev. Foto: Vid Ponikvar To je v nadaljevanju zvišala na +8 (64:56), a so se gostje z dvema hitrima trojkama povsem približali in napovedali dramatično končnico. V tej je Olimpija pobegnila na +9, a nato dve novi trojki srbskega moštva in nova minuta odmora Golemca. Olimpija je sekundo pred iztekom rednega dela vodila za 3, a nato je Crvena zvezda zadela. Po sodniški odločitvi je bil koš dosežen še pred iztekom časa, dosodili pa so še osebno napako, ki so jo gostje izkoristili in izsilili podaljšek (76:76). Moštvi sta izmučeni krenili v petminutni dodatek, v katerem je Cedevita Olimpija dominirala in na koncu slavili z 88:80.

Domači voz je v ključnih trenutkih vlekel Edo Murić, ki se je ustavil pri 21 točkah, Jaka Blažič jih je dodal 12,  Zoran Dragić in Yogi Ferrell 11, Aleni Omić 10.

Fotogalerija s tekme (foto: Vid Ponikvar/Sportida):

Fotogalerija
1 / 42

Budućnost izsilila tretjo tekmo

Za zmago Budućnosti v Podgorici je dve sekundi pred koncem trojko zadel Vladimir Micov, Partizan pa v zadnjem napadu ni prišel do meta. V dresu Budućnosti sta bila s 15 točkami najučinkovitejša nekdanji košarkar Olimpije Kendrick Perry in Petar Popović. Pri Partizanu je Zach LeDay 28 točkam dodal še osem skokov.

Liga ABA, polfinale, drugi tekmi:

Ponedeljek, 16. maj:
Cedevita Olimpija :
Crvena zvezda 88:80* (24:29, 43:44, 59:54, 76:76)  /1:1/
Murić 21, 7 sk., Blažič 12, 5 sk., Dragić 11, 6 sk., 6 asist.,  Ferrell 11, Omić 10, 8 sk, Auguste 9, 5 sk., Pullen 8; Dobrić 15, 6 sk., Hollins 14, Woters 14, 6 sk., Mitrović 11, 7 sk.

*podaljšek

Nedelja, 15. maj:
Budućnost : Partizan 72:71    /1:1/
Perry in Popović 15, Cobbs 13; LeDay 28 (8 sk.), Madar 9, Lessort 8  

// - izid v zmagah, igrajo na dve zmagi

 

Ne spreglejte