Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 10. 2021,
20.16

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

4

Natisni članek

Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija KK Krka Novo mesto liga ABA

Ponedeljek, 11. 10. 2021, 20.16

2 leti, 6 mesecev

LIGA ABA, 3. KROG

Olimpija po drami in podaljšku ostala praznih rok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

4

Cedevita Olimpija : FMP, Jaka Blažič | Olimpija je zabeležila prvi poraz v ligi ABA. | Foto ABA/Cedevita Olimpija/Tine Ružič

Olimpija je zabeležila prvi poraz v ligi ABA.

Foto: ABA/Cedevita Olimpija/Tine Ružič

V tretjem krogu lige ABA sta oba slovenska predstavnika klonila po podaljšku. Cedevita Olimpija je v Stožicah v končnici zapravila vodstvo in po dodatnem času izgubila z 89:92. Že v nedeljo pa je novomeška Krka po podaljšku z 72:73 izgubila na gostovanju pri Megi. Za presenečenje kroga je poskrbela Ikogea, ki je premagala Crveno zvezdo.

Košarkarji Cedevite Olimpije so doživeli prvi poraz v ligi ABA. Pred približno 1000 gledalci v Stožicah so v zadnji četrtini zapravili trinajst točk prednosti in po podaljšku izgubili z beograjskim FMP s 89:92.

Prekinitev niza zmag, ki se je začel s slovenskim superpokalom proti Krki, je za Ljubljančane slaba popotnica pred serijo zahtevnih preizkušenj v regionalni ligi in začetkom evropskega pokala čez deset dni. Cedevita Olimpija bo v nedeljo, 17. oktobra, gostovala pri Crveni zvezdi, nato jo 20. oktobra čaka dolga pot na Kanarske otoke, oktobra pa sledijo še tekme proti Budućnosti in francoskemu Bourg en Bresseju doma ter v gosteh z Igokeo.

Cedevita Olimpija je imela v 27. minuti prednost 61:48, gostje pa so se ji prvič po začetku drugega dela igre občutno približali pet minut pred koncem. V zadnjih minutah so izbranci trenerja Jurice Golemca zapravili vrsto napadov, pri zgrešenih poskusih za tri točke pa je prevladoval Jacob Pullen (0:7). Olimpija je imela zgolj 24,1-odstotni met za tri točke in komaj 40-odstotnega iz igre.

S trojkama Alena Hodžića in Marcusa Keena (25 točk) so Ljubljančani vendarle do konca rednega dela ostali v igri za zmago, poskus Keena za zmago pa ni zadel cilja. V podaljšku so bili gostje, ki so imeli šest igralcev z dvomestnimi številkami košev, bolj zbrani in natančni, hitro prišli do dveh košev prednosti in naskok ohranili vse do konca.

Podaljšek usoden tudi za Krko

Po podaljšku pa je v tem krogu klonila tudi druga slovenska ekipa v ligi ABA. Vse do polovice druge četrtine sta bili Krka in Mega izenačeni, gostiteljem pa je šlo na roko nekaj naslednjih minut, kar so izkoristili za vodstvo s 34:26, a do polčasa je Krka prednost skoraj izničila. Jurij Macura je po menjavi strani v prvem napadu Krke zadel trojko in poravnal na 36:36 ter ekipama zagotovil enako izhodišče.

Končnica tretje četrtine je spet pripadla Megi, ki je zaostanek dveh točk s serijo 7:0 spremenila v drobno vodstvo za zadnji del. Z dvema trojkama Luke Lapornika so vnovič povedli Krkaši, štiri minute pred koncem pa so znova vodili  domači, a vsega za točko (61:60). Nobena od ekip ni popuščala in Jan Kosi je dobro minuto pred koncem zadel za 64:64. Sledili sta trojki Mateja Rudana in Roka Stipčevića, potem ko je Lapornik zgrešil zadnji met, pa podaljšek.

Krka je izgubila z Mego. | Foto: Liga ABA/Mega Basket/Ivica Veselinov Krka je izgubila z Mego. Foto: Liga ABA/Mega Basket/Ivica Veselinov

Ko je Stipčević v dodatnem delu zadel prosta meta, nato pa še trojko, je Krki dobro kazalo. A to so bili štiri minute in 19 sekund pred koncem zadnji Krkini koši. Dayson Smith je poskrbel za izenačenje, odločilni prosti met pa je v dvorani Ranko Žeravica v Beogradu zadel Boriša Šimanić dve minuti pred koncem.

Partizan legionarja Gregorja Glasa je bil na delu v soboto, mladi slovenski košarkar pa ob visoki zmagi beograjskega velikana nad moštvom SC Derby ni dobil priložnosti za igro. Brez zmage tudi po treh srečanjih ostaja Mornar iz Bara.

Liga ABA, 3. krog

Petek, 8. oktober:
Zadar : Cibona 67:69

Sobota, 9. oktober:
Mornar : Borac 85:90

Partizan : SC Derby 79:57
Gregor Glas (Partizan) ni stopil na parket.

Nedelja, 10. oktober:
Mega : Krka 73:72*
Smith 17; Stipčević 25, Lapornik 15.

Budućnost : Split 75:66
Nejc Barič (Split) je dosegel 12 točk.

Igokea : Crvena zvezda 75:68

Ponedeljek, 11. oktober:
Cedevita Olimpija : FMP 89:92*
Keene 25, Blažič 17, Auguste 12 (13 skokov); Radonjić 16.

*po podaljšku

Lestvica:
1. Partizan           3 tekme - 6 točk
2. Cibona                        3 - 6
3. Cedevita Olimpija     3 - 5
4. Crvena zvezda           3 - 5
5. Mega                          3 - 5
6. Budućnost                  3 - 5
7. FMP                            3 - 5
8. Igokea                        3 - 5
9. Borac                         3 - 4
10. Krka                           3 - 4
11. Studentski centar       3 - 4
12. Zadar                       3 - 3
13. Mornar                    3 - 3
14. Split                         3 - 3

Ne spreglejte