Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 4. 2023,
21.05

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

4

Natisni članek

Partizan Studentski centar Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija liga ABA

Torek, 4. 4. 2023, 21.05

1 leto

LIGA ABA, 24. KROG

Cedevita Olimpija po veliki drami in preobratu do zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

4

Cedevita Olimpija | Cedevita Olimpija je prišla do zmage s 84:83. | Foto Nik Moder/Sportida

Cedevita Olimpija je prišla do zmage s 84:83.

Foto: Nik Moder/Sportida

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 24. krogu lige ABA po pravem trilerju v končnici srečanja v Stožicah s 84:83 odpravili SC Derby iz Podgorice, ki ga vodi slovenski trener Andrej Žakelj. Košarkarji ljubljanskega kluba so prejšnji teden sklenili tekmovanje v Eurocupu, tako da so zdaj vse moči in misli usmerili k regionalni ligi, kjer so trenutno na četrtem mestu. Vodilni Partizan je na ponedeljkovi tekmi za svojo 21. zmago s 97:91 premagal FMP.

Cedevita Olimpija Miro Alilović
Sportal "To je vprašanje za druge, ne zame"

Košarkarji Cedevite Olimpije so v tesni in dramatični končnici vpisali 16. zmago v ligi ABA. Cedevita Olimpija ima do konca rednega dela še tri tekme. Naslednji torek bo gostovala pri Mornarju, nato pa bo gostila Mego (15. 4.) in Crveno zvezdo (24. 4.).

Oslabljeni Ljubljančani, ki so poleg Amarja Alibegovića pogrešali še obolelega Karla Matkovića, ob tem pa po zdravstvenih težavah še nista bila povsem pripravljena Alen Omić in Rok Radović, so zaostajali večji del tekme, v zadnjih minutah pa so vendarle toliko strnili moči, da so dosegli zmago, ki jim skoraj že zagotavlja prednost domače dvorane v izločilnih bojih.

Zoran Dragić je dosegel 11 točk in sedem skokov. | Foto: Nik Moder/Sportida Zoran Dragić je dosegel 11 točk in sedem skokov. Foto: Nik Moder/Sportida

Ob Joshu Adamsu, ki je krmaril ekipo v odločilnih trenutkih, saj je moral Yogi Ferrell na klop zaradi poškodbe, je pomembno vlogo odigral tudi Omić. Ta je v zadnji minuti zadel tri proste mete, ki so obrnili zaostanek 75:76 v vodstvo in zmago. Gostje so sicer v zadnjih trenutkih zadeli kar dva težka meta za tri točke, ob tem si je tehnično napako, ker je prestopil avt črto ob izvajanju gostov, prislužil še Omić, a je na koncu zmaga ostala doma. "Dandanes ni lahkih tekem. Čestitam fantom za zmago. Gremo naprej, gremo se spočit, to je naš prvi korak. Nato se vrnemo v dvorano, treniramo in gremo po nove zmage. Trenutno imamo v ekipi težave z zdravjem, tudi sam sem bil zadnjih osem dni odsoten. Na tekmo sem se vrnil za mojo ekipo in za novo zmago," je bil po zmagi zadovoljen Omić.

Adams je na koncu zbral 21 točk (trojke 3:8), Omić je dosegel 15 točk (12 skokov), prav toliko točk je imel tudi kapetan Edo Murić (pet skokov), po 11 točk pa sta dodala Zoran Dragić (sedem skokov) in Ferrell.

"Ponovno se je videla razlika v igri, bili smo kot dan in noč. Prvi polčas smo bili v temi, igrali zelo slabo, prepočasi, z zamudnimi reakcijami v obrambi. Nasprotniku smo dovolili, da je vodil potek igre. V drugem polčasu smo ponovno pokazali karakter, stopili skupaj in po dolgem času je bila za zmago zaslužna ekipa," pa je po koncu dejal strateg Ljubljančanov Miro Alilović.

Cedevita Olimpija : SC Derby 84:83

Dvorana Stožice, 500 gledalcev, sodniki: Obrknežević, Stefanović (oba Srbija), Kardum (Hrvaška)

Cedevita Olimpija: Ferrell 11 (5:5), Radović 5 (2:2), Jeremić 4 (1:2), Murić 15 (3:3), Adams 21 (6:7), Kosi 2, Omić 15 (3:4), Dragić 11 (1:2)

Studentski centar: Magee 22 (5:5), Pavlićević 12 (2:2), Ivanović 5 (1:2), Vučeljić 2, Slavković 9 (6:8), Baćović 4, Tasić 5 (2:2), T. Ivišić 8, Z. Ivišić 10 (3:4), Drežnjak 6 (1:2)

Prosti meti: Cedevita Olimpija 21:25, Studentski centar 20:25
Met za tri točke: Cedevita Olimpija 9:40 (Adams 3, Dragić 2, Murić 2, Jeremić, Radović), Studentski centar 11:26 (Magee 5, Pavlićević 2, Slavković, Tasić, Z. Ivešić, Drežnjak)
Osebne napake: Cedevita Olimpija 23, Studentski centar 26
Pet osebnih: /

EuroCup: Cedevita Olimpija - Bourg
Sportal Olimpija evropsko sezono končala s porazom

Liga ABA, 24. krog:

Petek, 31. marec:

Nedelja, 2. april:

Ponedeljek, 3. april:

Torek, 4. april:

Lestvica: 

 

Ne spreglejte