Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 12. 2023,
21.50

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

liga ABA KK Krka Novo mesto Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Nedelja, 3. 12. 2023, 21.50

4 mesece, 3 tedne

LIGA ABA, 10. KROG

Zadar osvojil Stožice, novo razočaranje za navijače Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Karlo Matković Olimpija Zadar | Olimpija je doživela tretji poraz v ligi ABA v tej sezoni. | Foto www.alesfevzer.com

Olimpija je doživela tretji poraz v ligi ABA v tej sezoni.

Foto: www.alesfevzer.com

V 10. krogu košarkarske lige ABA sta slovenska predstavnika ostala praznih rok proti Dalmatincem. Krko je že v petek premagal Split (78:74), Olimpiji pa je v nedeljo v domačih Stožicah vzel mero Zadar (73:79). To je bil tretji poraz zmajev v ligi ABA v tej sezoni, ki na lestvici zasedajo peto mesto, Novomeščani pa so zbrali več točk le od zadnjeuvrščene ekipe Mornar Bar. Crvena zvezda je brez težav doma za 28 točk odpravila zagrebško Cibono.

KK Krka : Crvena zvezda, Gašper Okorn
Sportal Okorn v iskanju rešitve: Stanje je katastrofalno

Košarkarji Olimpije so spet razočarali svoje navijače. Po petih zaporednih zmagah, zadnjič so izgubili 22. oktobra proti zdaj vodilni Igokei, so doma morali priznati premoči Zadru, s čimer niso oplemenitili lepe zmage v prejšnjem krogu proti Budućnosti. To je bil tretji poraz Ljubljančanov v tem tekmovanju, z njim so padli na peto mesto prvenstvene razpredelnice.

Tekma je bila sicer izenačena od začetka do konca. Nobena izmed ekip si ni priigrala večje prednosti od sedmih točk, večji del tekme, na kateri je bil edini razpoloženi igralec Luka Božić, ki je dosegel 32 točk, so bili v vodstvu gosti. Ljubljančani so vodili le v prvi četrtini in pa sredi zadnje, ko je pri izidu 62:59 kazalo, da bodo strli odpor Dalmatincev. A se to ni zgodilo, Božić in predvsem slab strelski dan ljubljanske ekipe - reprezentanta Klemen Prepelič in Jaka Blažič sta skupno v 13 poskusih zadela le en met za tri točke, sta povzročila, da sta točki odšli iz Stožic.

Cedevita Olimpija bo v naslednjem krogu gostovala pri Mornarju.

Poraz Novomeščanov v derbiju začelja

Krka je bila po devetih krogih regionalne lige pri dnu lestvice, v Splitu je imela priložnost, da z zmago ujame in prehiti neposrednega tekmeca. A ji po novem slabem začetku ni uspelo. Novomeščani so že v začetku tega tedna po slabih uvodnih minutah izgubili s Crveno zvezdo. Zdaj pa je Split v prvi četrtini povedel s 15:0. Krka je šele v peti minuti dosegla prvi točki.

Krka je ostala praznih rok v srcu Dalmacije. | Foto: Split/Ivica Cavka Krka je ostala praznih rok v srcu Dalmacije. Foto: Split/Ivica Cavka

Nadaljevanje je bilo dokaj enakovredno, a zaostanek iz začetnega dela je upočasnil Krko, ki se nikakor ni mogla približati, ob polčasu je bilo tako -12. Krka je le stopila na plin in začela zaostanek topiti. Po treh četrtinah je prišla na enomestno razliko, v zadnji pa celo v položaj, ko bi lahko poskrbela za preobrat s trojko Jana Špana za 73:75 dve minuti pred koncem. A odločilnega koraka nato ni bilo, Split je bil v odločilnih trenutkih bolj zbran, gostje pa so delali napake, izgubljali žoge in grešili pri metih za tri.

Statistično sta si bili ekipi po 40 minutah igre enakovredni, s 46-odstotnim metom iz igre, s po sedmimi zadetimi trojkami, skok je Split dobil s 23:18, oboji so izgubili veliko žog (14 Split, 15 Krka). S 16 točkami je bil najboljši strelec Derek Funderburk, pri Krki pa so bili dvomestni Jan Špan (15), Marko Radovanović (13), Isaiah Cousins (11) in Jurij Macura (10).

Liga ABA, 10. krog

Petek, 1. december:

Sobota, 2. december:

Nedelja, 3. december:

Ponedeljek, 4. december:

Lestvica:

Cedevita Olimpija Umano Reyer Yogi Ferrell
Sportal Res se vrača Ferrell, a ni podpisal s Partizanom
Ne spreglejte