Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
14. 3. 2016,
17.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga ABA Dejan Milojević Mega Leks

Ponedeljek, 14. 3. 2016, 17.21

8 let

"Lepota športa je v tem, da ne zmagujejo boljši"

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

S tekmo med Budućnostjo in Mega Leks se začenja končnica lige ABA. Vodilno podgoriško moštvo bo poskušalo obdržati prednost domačega parketa, mlada zasedba Mega Leks pa ima veliko težav s poškodbami.

Mlada zasedba Mega Leks je v letošnji sezoni pripravila eno največjih presenečenj z uvrstitvijo na četrto mesto lige ABA. Jedro moštva pod vodstvom nekdanjega odličnega igralca Dejana Milojevića sestavljajo domači mladeniči, ki so se prvič predstavili na veliki sceni. V lanski sezoni je bil njihov prvi zvezdnik Nikola Jokić, ki letos že uspešno nastopa v ligi NBA.

V zadnjem času ima Milojević veliko skrbi s poškodbami. Spet je poškodovan center Alpha Kaba, ki je izpustil že prvih deset krogov v ligi ABA, ob njem pa sta na stranskem tiru še Aleksander Aranitović in po zlomu noge na zadnji tekmi tudi Ognjen Jaramaz, ki je nesrečno pristal po zabijanju.

"V zadnjem času imamo veliko težav v poškodbami, zaradi česar nismo mogli trenirati pet na pet. Želim, da damo vse od sebe in poskušamo presenetiti Budućnost. Lepota športa je v tem, da ne zmagujejo boljši," pred prvim srečanjem v seriji na tri zmage pravi Milojević.

Njegovi glavni orožji bosta francoski 20-letnik Timothe Luwawu-Chabarrot, ki je v letošnji sezoni že nekajkrat navdušil z atraktivnimi potezami, ob tem pa je tudi peti strelec lige, in pa Rade Zagorac, ki je po poškodbi roke hitro ujel formo, ki jo je kazal že v lanski sezoni.

V sezoni izgubili le trikrat

Budućnost je v letošnji sezoni prikazala najbolj standardne predstave. Luka Pavičević ima na voljo zelo izkušeno moštvo, ki je v letošnji sezoni lige ABA moralo premoč priznati le Crveni zvezdi, Partizanu in proti koncu Sutjeski.

"Pomembnost tekme je ogromna. Dober rezultat iz rednega dela moramo potrditi še v končnici. Moramo se spopasti s pritiskom," pred začetkom serije razmišlja trener črnogorskih prvakov.

Prvo ime košarkarjev iz Podgorice je 30-letni Tadija Dragičević, ki je tudi prvi strelec tekmovanja. Ob njem glavne niti na parketu vlečeta še ameriški organizator igre s črnogorskim potnim listom Omar Cook in nekdanji član Olimpije Suad Šehović.

Ne spreglejte