Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 2. 2022,
22.41

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,91

Natisni članek

All Star NBA Liga NBA Luka Dončić Luka Dončić LeBron James

Sobota, 19. 2. 2022, 22.41

2 leti, 2 meseca

LeBron James o Luki Dončiću

Kakšna pohvala! Kapetan LeBron James pobožal dušo Luki Dončiću.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,91
Lebron James | LeBron James občuduje Luko Dončića.in njegov način igranja košarke. | Foto Reuters

LeBron James občuduje Luko Dončića.in njegov način igranja košarke.

Foto: Reuters

V Clevelandu poteka vikend All-Star, na katerem so zbrani največji zvezdniki lige NBA. Med njimi je tudi slovenski as Luka Dončić. V svojo ekipo ga je izbral kapetan LeBron James in pojasnil, zakaj tako obožuje 22-letnega Ljubljančana.  

Dočić Marjanović
Sportal Luka in Bobi vas bosta nasmejala: "Siva pot, vodi me"

V Clevelandu raste napetost. V ponedeljek ob 2. uri zjutraj se bo začela tekma All-Star, vrhunec košarkarskega vikenda, polnega ekshibicije in zabave. Cleveland slovi po tem, da si je v njem v prejšnjem stoletju ustvarilo družinski dom ogromno Slovencev. Luka Dončić, ponos slovenske košarke, ima v tem mestu vedno ogromno navijačev. Tako bo tudi na letošnjem srečanju All-Star, na katerem velja pričakovati veliko dobre volje in atraktivnih potez.

James o Dončiću: Predstavljava trojno grožnjo

Prizor s sobotnega treninga, ki si ga je ogledalo veliko ljubiteljev košarke. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Prizor s sobotnega treninga, ki si ga je ogledalo veliko ljubiteljev košarke. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Luka bo igral v ekipi LeBrona Jamesa. Že tretjič zapored. Kralj James, dolgoletni ''superzvezdnik'' lige NBA, ki rad ruši rekorder glede priljubljenosti, je mladega Slovenca izbral kot prvega razpoložljivega na seznamu rezervistov.

V soboto, ko se je v Clevelandu družil z novinarji, je tudi pojasnil svojo odločitev: ''Obožujem ga. Všeč mi je njegova igra. Pri njem mi je všeč vse. Način njegove igre me spominja na to, kako sem igral košarko tudi sam. Predstavljava trojno grožnjo za tekmeca. Zbirava skoke, podajava soigralcem, kar je tudi prva stvar, ki jo imava v mislih, saj želiva, da se najini soigralci počutijo dobro … in dosegava po 40 točk, če kdo do naju izkazuje premalo spoštovanja,'' je ''King'' James ogrel srce Dončića in njegovih občudovalcev z odkrito, ogromno pohvalo.

V ZDA velja mnenje superzvezdnika Los Angeles Lakers, ki je osvajal naslov najboljšega tako z Jezerniki kot tudi s Clevelandom in Miamijem, ogromno. Njegove besede vedno odmevajo v košarkarskih krogih v Severni Ameriki, tako je tudi tokrat, ko se bliža spektakel All-Star.

Dončićev talent ga je navdušil že leta 2019

Med zvezdnikoma Lakers in Mavericks vlada veliko spoštovanje. | Foto: Reuters Med zvezdnikoma Lakers in Mavericks vlada veliko spoštovanje. Foto: Reuters Zanimivo je dejstvo, da pri izboru za nastop na tekmi All-Star Dončić ni od predstavnikov novinarjev prejel niti enega glasu. Naključje ali ne, od takrat naprej je skokovito naraslo število njegovih doseženih točk. Na zadnjih petih tekmah se giblje blizu 40, z občutno bolj natančnim metom za tri točke in statistiko, ki se spogleduje s trojnim dvojčkom. V zadnjih tednih je najbolj vroč košarkar lige NBA, zato bodo pričakovanja javnosti pred nastopom na ekshibicijski tekmi še toliko večja.

Njegov kapetan, Jamesova ekipa se bo pomerila proti ekipi Kevina Duranta, ki zaradi poškodbe v Clevelandu ne bo stopil na parket, je o Dončićevem talentu opozarjal javnost že leta 2019. ''Obožujem njegovo igro, njegovo zmožnost, da si ne ustvarja le prostora za mete, ampak je zmožen vrhunsko poiskati tudi soigralce. Dobro veste, kako rad imam takšno igro,'' je o Dončiću govoril že pred leti. Že takrat je prepoznal potencial, ki ga je mladi Slovenec kazal na drugi strani velike luže in si postopno zgradil sloves enega najboljših igralcev na svetu. James je vedno zagovarjal takšno igro in tudi vanjo verjel. ''Luka igra na pravi način,'' je prepričan za mnoge najboljši košarkar tega stoletja.

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić spregovoril o dieti in Goranu Dragiću

Za Dončića je eden najboljših vseh časov

Dončić ga obožuje. Za Dallas Morning News je tako pred vikendom All-Star priznal: ''Je eden najboljših košarkarjev v zgodovini.'' Dodal je, kako je kot otrok požiral njegove poteze in ga pozorno spremljal. ''Zato mi pomeni ogromno, da se je odločil zame. Zelo sem vesel, da me je izbral,'' Dončić komaj čaka, da bosta združila moči na parketu.

Luka Dončić je na zadnji tekmi v New Orleansu dosegel 49 točk. Prispeval je še 15 skokov in osem asistenc! | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Luka Dončić je na zadnji tekmi v New Orleansu dosegel 49 točk. Prispeval je še 15 skokov in osem asistenc! Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Kmalu po spektaklu All-Star bosta tudi tekmeca. Dallas Mavericks čakajo zahtevna gostovanja pri tekmecih zahodne konference. Gostovali bodo pri Utahu, Golden Statu in Jamesovih LA Lakers, ki se bodo morali še pošteno potruditi, če si bodo hoteli zagotoviti končnico. To bo tudi tekma, na katero že nestrpno čakajo košarkarski sladokusci.

Luka Dončić
Sportal Neverjetni Dončić zrežiral nov šov
Ne spreglejte