Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
18. 4. 2015,
21.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Krka Union Olimpija derbi

Sobota, 18. 4. 2015, 21.24

8 let

Krka za dvojni uspeh nad Olimpijo tudi prelila kri

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Z veliko zmago v večnem derbiju so se košarkarji Krke zavihteli na vrh lestvice, ob pričakovanem razpletu pa bodo imeli v finalu domačo tekmo več kot Union Olimpija.

Dvoboj med Krko in Unionom Olimpijo je štel dvojno, saj je odločal, kdo bo imel pred vstopom v končnico boljši medsebojni izkupiček, če predpostavljamo, da bosta kluba najvišje uvrščena po ligaškem delu lige za prvaka.

Krka je z Miralemom Halilovićem opravila odličen posel na začetku uvodne četrtine. Alen Omić nikakor ni znal zaustaviti njegovih napadov, saj je za aktualne prvake dosegel prvih deset točk (skupno 19). Ti so kmalu vodili s 13:4.

Košarkarji Olimpije so bili v drugem derbiju lige za prvaka – prvega so dobili z 88:86 – nerazpoloženi v napadu, trener Memi Bečirović pa je pogrešal ogenj v očeh. Za tri točke so vrgli kar 30-krat in bili le sedemkrat uspešni. Krka je odlično zaustavila prvega strelca Ljubljančanov Klemna Prepeliča, ki je iz enajstih poskusov zadel dvakrat, kljub temu pa bil s 14 točkami najboljši strelec gostov, ki so nekajkrat skušali zapretiti in se približali Krki, a so njeni košarkarji vedno našli pravi odgovor.

Na krilih navijačev so Dolenjci dosegli pomembno zmago (67:57), zaradi katere si lahko do konca rednega dela privoščijo en spodrsljaj in bodo še vedno pred Olimpijo, kar pomeni, da bodo imeli v morebitnem in pričakovanem finalu domačo tekmo več.

"Vedeli smo, da je to tekma za prvo mesto. Dobro smo se pripravili nanjo. Vedeli smo, da je zelo pomembna. Vedel sem, da sem hitrejši od Omića, kar sem uvodoma izkoristil. Vso tekmo smo vodili in naša zmaga ni bila nikdar pod vprašajem. Dobro smo igrali v obrambi, saj so gostje dosegli le 57 točk, kar pove vse," je po veliki zmagi dejal prvi junak tekme Halilović.

Tudi ta derbi je pokazal, da lahko v finalu pričakujemo izjemno razburljive dvoboje, v katerih ne bo manjkalo vroče krvi, ki je tokrat celo tekla. V eni od akcij jih je skupil Alexis Wangmene, ki je naletel na Omića, pomagati pa mu je moralo tudi zdravniško osebje.

Ne spreglejte