Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 8. 2015,
16.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matjaž Smodiš Simon Petrov

Ponedeljek, 24. 8. 2015, 16.43

8 let

Krka bo skušala s pomočjo legend Smodiša in Petrova uresničiti velike ambicije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Košarkarji Krke bodo v sezoni 2015/16 tekmovali na štirih frontah in v Novo mesto pripeljati vsaj eno lovoriko.

Krkaši so priprave na novo sezono začeli 10. avgusta. Trener Ivan Velić ima na voljo Dušana Katnića, Mateja Rojca, Domna Janca, Mirka Mulalića, Erjona Kastratija, Luko Lapornika, Igorja Tratnika, Nejca Zupana, Iveja Ivanova, Jureta Ritlopa, Jureta Lalića in Imrana Polutaka.

V klubu si prizadevajo povezati vse, ki imajo v Novem mestu znanje in veselje do dela na področju košarke, zato se veselijo novega sodelovanja z legendama dolenjske košarke, Matjažem Smodišem in Simonom Petrovom. Prvi bo poleg vodenja lastne šole košarke pomagal tudi pri treningih mlajših igralcev na mestic centrov in krilnih centrov, Petrov pa bo sodeloval pri delu mlajših selekcij.

Šola košarke Matjaža Smodiša bo z novim šolskim letom že tretjič odprla vrata za učence in učenke na Dolenjskem in v Beli krajini. V preteklem šolskem letu je bilo v projekt vključenih preko 300 najmlajših košarkarjev iz 17 osnovnih šol, sodelovanje s Krko pa je takšno, da najbolj nadarjene dečke iz Šole košarke vključijo v selekcije KK Krka, so sporočili iz kluba.

"Krka ni majhen klub, saj je petkrat zapored osvojila naslov državnih prvakov''

Krka bo v prihajajoči sezoni nastopila v štirih tekmovanjih, dveh mednarodnih in dveh domačih. V ligi Aba je cilj uvrstitev v sredino lestvice, v Fibinem evropskem pokalu pa najmanj uvrstitev v drugi krog tekmovanja. V domačih tekmovanjih, v državnem prvenstvu in pokalu, pa je cilj uvrstitev v finale obeh tekmovanj in osvojitev najmanj enega naslova.

"Krka ni majhen klub, saj je petkrat zapored osvojila naslov državnih prvakov. Nikogar se ne bomo bali, vsakega tekmeca pa spoštovali. Pa naj si bo v domačem prvenstvu, ligi Aba ali Fibinem tekmovanju," pred novo sezono napoveduje trener Ivan Velić.

Pred začetkom sezone bodo novomeški košarkarji odigrali nekaj pripravljalni tekem, zaprtih za javnost: z evroligašema Efes Pilsnom 5. septembra in Zielono Goro 12. septembra ter novim slovenskim prvoligašem Lastovko iz Domžal 9. septembra. Krka pa bo nato 18. in 19. septembra organizirala še turnir Novo mesto Cup, kjer bodo igrali še Cedevita Zagreb, Igokea in domžalski Helios.

Novomeški ljubitelji košarke si bodo sicer lahko vse tekme v sezoni ogledali za 80 evrov, če se bodo odločili za nakup sezonske vstopnice v predprodaji, sicer pa bo vstopnica za posamične tekme stala šest evrov. V klubu omogočajo prost vstop za predšolsko in osnovnošolsko mladino, na severni tribuni pa prost vstop za organizirane skupine.

Ne spreglejte