Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 4. 2023,
6.45

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,99

9

Natisni članek

Domantas Sabonis Draymond Green

Sreda, 19. 4. 2023, 6.45

1 leto

Košarkarski svet se zgraža nad njegovo nešportno potezo, sledi dodatna kazen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,99

9

Draymond Green | Draymond Green je bil izključen na drugi tekmi prvega kroga končnice. | Foto Reuters

Draymond Green je bil izključen na drugi tekmi prvega kroga končnice.

Foto: Reuters

Na drugi tekmi prvega kroga končnice med Sacramento Kings in Golden State Warriors je Draymond Green naredil nešporten prekršek nad litovskim košarkarjem Domantasom Sabonisom. Namerno je stopil nanj, ko je ta ležal na tleh, po koncu tekme pa podal svojo različico videnja dogodka. Dan za tem so iz vodstva lige NBA sporočili, da si je prislužil kazen neigranja na naslednji tekmi.

Philadelphia Maxey Dinwiddie
Sportal Nekdanja Dončićeva soigralca v godlji, podobno velja za prvake lige NBA

Košarkarjem Golden State Warriros ne gre dobro ob vstopu v končnico. Ob takšnem nadaljevanju se lahko zgodi, da bodo aktualni prvaki prekratki že na prvi stopnički. Sacramento Kings namreč vodijo z 2:0 v zmagah.

Drugi obračun v Kaliforniji je zaznamoval tudi incident, pod katerega se je podpisal izkušeni Draymond Green. V eni od obrambnih akcij so košarkarji Golden State Warrios dobili skok in stekli v protinapad. Enako namero je imel tudi Green, ki pa se je zapletel v košarkarja Kings Domantasa Sabonisa, ki je ležal na tleh. Dvignil je nogo, stopil na Litovca in skočil čezenj. Sabonis je obležal v bolečinah, kar je bil znak, da so se sodniki odločili za ogled posnetka.

Na koncu so se odločili, da je bila poteza Greena nešportna druge stopnje, kar je pomenilo neposredno izključitev. Green ni mogel sprejeti odločitve in je ob odhodu iz dvorane verbalno obračunal še z navijači.

Po koncu dvoboja je iskal načine, da bi opisal dogodek sebi v prid: "Zagrabil me je za nogo. Drugič v dveh nočeh. Sodniki samo gledajo. Nekam moram postaviti nogo. Nisem gibčen in se ne morem preveč raztegniti. Stopim lahko samo tako daleč, da dam nogo nekoliko vstran. Sodniška razlaga je bila, da sem premočno stopil nanj."

"To je končnica. Oba sva se borila za skok in naredila prekršek. Takšne stvari se dogajajo. Moramo iti naprej," je Sabonis stopil en korak nazaj. Litovcu so po tekmi tudi z rentgenom slikali rebra in pljuča, a je bil izvid k sreči negativen.

Ne spreglejte