Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 3. 2024,
7.20

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,87

Natisni članek

Phoenix Suns Draymond Green Denver Nuggets Houston Rockets Liga NBA

Četrtek, 28. 3. 2024, 7.20

1 mesec

Liga NBA, 27. marec

Jokić ni pomagal Dončiću, Green izključen po štirih minutah! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,87
Draymond Green | Zvezdnik Golden State Draymond Green je bil izključen že četrtič v tej sezoni. | Foto Reuters

Zvezdnik Golden State Draymond Green je bil izključen že četrtič v tej sezoni.

Foto: Reuters

V noči na četrtek so v ligi NBA odigrali kar 12 tekem. Dallas z Luko Dončićem je počival. Ostaja na šestem mestu zahodne konference, ki vodi neposredno v končnico, a se mu je Phoenix s pomembno zmago pri prvaku Denverju popolnoma približal. Houston nadaljuje zmagoviti niz. Z deseto zaporedno zmago, po podaljšku je ugnal Oklahoma City, je ohranil upanje na sodelovanje v play-inu. Pred njim ostaja na desetem mestu Golden State, ki je v gosteh premagal Orlando, na dvoboju pa je bil že po slabih štirih minutah izključen Draymond Green.

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Naveza Dončić-Irving blestela ob nori zmagi Dallasa

Zvezdnik Golden State Warriors Draymond Green je moral v ligi NBA spet predčasno s parketa. Proti Orlando Magic je prejel dve hitri tehnični napaki in bil izključen četrtič v sezoni. To je bila njegova prva izključitev, odkar je decembra zaradi udarca tekmeca prejel 16 tekem suspenza. Bojevniki so zmagali s 101:93 in ubranili deseto mesto zahoda.

Draymond Green je bil izključen zaradi preostrega jezika po slabih štirih minutah:

Zaradi nepričakovane zmage Houston Rockets nad Oklahoma City Thunder ostaja pritisk na Bojevnike zvezdnika Stephena Curryja velik. Rakete so po podaljšku premagale drugouvrščeno ekipo zahodne konference s 132:126.

Jalen Green in soigralci pri Houston Rockets so najbolj vroči klub v ligi NBA: Zmagali so kar desetkrat zapored. | Foto: Reuters Jalen Green in soigralci pri Houston Rockets so najbolj vroči klub v ligi NBA: Zmagali so kar desetkrat zapored. Foto: Reuters

Za Orlando domači poraz pomeni nazadovanje v boju za četrto mesto v vzhodni konferenci. New York Knicks so s 145:101 premagali Toronto Raptors in imajo zdaj na tretjem mestu malo več prednosti pred ekipo s Floride. Vendar ne Knicksov ne Magicov ni treba resno skrbeti glede nastopa v končnici.

Medtem je končnica za Brooklyn Nets kljub zmagi vse manj verjetna. Nets so premagali Washington Wizards s 122:119, vendar jim ni uspelo uloviti Atlanta Hawks na desetem mestu lestvice. Hawks so dobili tekmo s Portland Trail Blazers s 120:106 in imajo devet tekem pred koncem rednega dela že pet zmag več od Mrežic.

Trojni dvojček LeBrona

Zmagi sta dosegli tudi obe ekipi iz Los Angelesa. Lakers so tokrat z LeBronom Jamesom, ki je manjkal pri zmagi nad Milwaukee Bucks, s 136:124 slavili nad Memphis Grizzlies. James je dosegel trojni dvojček s 23 točkami, 14 skoki in 12 podajami. V zgodovini lige NBA je drugi najstarejši košarkar s trojnim dvojčkom. Starejši od njega je bil le legendarni Karl Malone, ki mu je to uspelo pri 40 letih in 127 dneh.

Devetintridesetletni superzvezdnik je dejal, da bo moral biti strateški pri spopadanju s poškodbo gležnja, ki ga muči večji del sezone. "Lepo je biti spet tam na parketu s fanti in vesel sem, da še lahko naredim veliko stvari, ki nam pomagajo zmagati," je po zmagi dejal James.

Clippers so se za nedeljski poraz maščevali z zmago s 108:107 nad Philadelphia 76ers, potem ko je Kawhi Leonard v zadnjih trenutkih tekme zadel trojko.

Phoenix na krilih Duranta osvojil Denver

Phoenix je pomembno zmago v lovu na (vsaj) šesto mesto, ki pelje neposredno v končnico, dosegel v Denverju. Prvaka lige NBA je premagal s 104:97, junak večera pa je bil Kevin Durant. Prispeval je 30 točk, 13 skokov in kar 5 blokad. Tako je Phoenix še drugič v tem mesec v gosteh premagal Nuggets.

Nikola Jokić je z Denverjem na domačem parketu priznal premoč Phoenixu. | Foto: Reuters Nikola Jokić je z Denverjem na domačem parketu priznal premoč Phoenixu. Foto: Reuters

Gostitelji so igrali brez poškodovanega Jamala Murrayja, ki ima poškodovan levi gleženj, srbskemu asu Nikoli Jokiću, ki je stisnil zobe in vseeno zaigral, čeprav čuti bolečine v spodnjem delu hrbta ter levem kolku, pa je zmanjkal le en skok do novega trojnega dvojčka (22 točk, 10 asistenc in 9 skokov). Gostje so dosegli dragoceno zmago brez centra Jusufa Nurkića, ki si je v ponedeljek poškodoval desni gleženj na tekmi v San Antoniu, na kateri so Sonca presenetljivo ostala brez zmage (102:104).

Dallas z Luko Dončićem bo šesto zaporedno zmago lovil v noči na soboto (03.00 po slovenskem času), ko bo še drugič zapored gostoval pri Sacramentu, neposrednem tekmecu v boju za končnico.

Liga NBA, 27. marec:

Lestvica:

Preberite še:

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Dončić le še korak od skoka na lestvici, San Antonio na pomoč Dallasu
Zion Williamson
Sportal LA Lakers Dallasu dihajo za ovratnik, Zion Williamson navdušil proti Detroitu
Luka Dončić Kyrie Irving
Sportal Kyrie Irving in Mark Cuban prihajata v Slovenijo
Ne spreglejte