Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2013,
8.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dušan Ivković

Ponedeljek, 16. 9. 2013, 8.09

7 let, 12 mesecev

Komentar o Sloveniji? Ivković prekinil debato

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Srbski selektor Dušan Ivković je bil po zmagi nad Francijo in najboljšim položajem pred četrtfinalom zadovoljen, vendar pa je prekinil debato o tem, kaj si Francozi mislijo o slovenski reprezentanci.

Srbski košarkarji, med njimi je kar devet debitantov na prvenstvu stare celine, so si po skalpu nad Francozi (77:65) zagotovili vsaj teoretično najboljše izhodišče pred četrtfinalom. Ob bučni podpori s tribun so bili boljši od Francozov, in to brez Stefana Markovića, ki je imel težave s hrbtom. "Proti Franciji smo nadzorovali potek tekme in zasluženo zmagali. Znano je, da imajo Francozi v Tonyju Parkerju najboljšega organizatorja igre, tako v ligi NBA kot na prvenstvu. Mi smo bili brez Stefana Markovića, zato sem rekel, da se borimo, tako kot to počne on. Ta zmaga nam daje dodatno samozavest. Sem pa dejal, in še vedno to trdim, da je za to moštvo izjemen dosežek, če se prebijemo na svetovno prvenstvo. Zato bo treba dobiti še eno tekmo," je dejal Ivković.

Kakšne evforije med srbskimi košarkarji pa ni bilo zaznati. "Pokazali smo karakter. Imamo mlado, vendar pogumno moštvo. Nadigrali pa smo reprezentanco, ki ima Parkerja, Batuma in Diawa. Zdaj bomo čakali na tekmeca v četrtfinalu in treba se bo čim bolje pripraviti na obračun," je dejal Nemanja Bjelica, sicer košarkar Fenerbahčeja.

Francozi utegnejo v četrtfinalu igrati proti slovenski izbrani vrsti. Ob vprašanju, kaj si francoski selektor Vincent Collet in Nicolas Batum, ki je med drugim zanikal možnost kalkulacij glede nasprotnika, mislita o tem, je košarkar Portlanda odgovoril: "Igrali bomo na zmago," potem pa se je vmešal Ivković in pripomnil, naj se vprašanja raje navezujejo na končano tekmo.

Tudi pri drugih reprezentancah so bili odgovori podobni, saj še niso znani pari četrtfinalov.

Ne spreglejte