Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
3. 6. 2016,
12.49

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Helios Suns Zlatorog Aleš Pipan Jakša Vulić KZS

Petek, 3. 6. 2016, 12.49

6 let, 6 mesecev

Kdo bo uspešnejši pri vsiljevanju svojega ritma?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

V Laškem bo danes vse v znamenju tretje tekme finala državnega prvenstva med Zlatorogom in Heliosom. Ekipi sta rezultatsko poravnani, trenerja pa upata, da bodo njuni izbranci igrali svojo igro.

Prednost domačega terena se v dozdajšnjem poteku finala državnega prvenstva v košarki ni izkazala za nekaj, na kar bi se lahko ekipi naslanjali. Najprej so Helios Suns v Laškem preskočili Zlatorog, ta pa se je veselil zmage v torek v Domžalah in izenačil izid v zmagah na 1:1. Ekipi v finalu igrata na tri zmage.

Tudi na tretji tekmi bo ključen dejavnik skok. Prednost višine je sicer občutno na strani Zlatoroga, pri Heliosu pa bi radi igrali hitreje in agresivneje, saj na postavljeno obrambo prav veliko manevrskega prostora proti Zlatorogu nimajo.

"Ne želimo ponavljati napak s torkove tekme. Želimo obraniti prednost domačega igrišča. Fantje se zavedajo pomembnosti tretje tekme, ki jo bomo skušali dobiti in preiti v vodstva z 2:1 v zmagah," je optimističen trener Zlatoroga Aleš Pipan. Računal bo lahko tudi na Jamarja Abramsa, ki je zadnje tekme zaradi poškodbe mišice na nogi izpustil.

Dejan Jeftić (desno) je v torek s trojko popeljal Zlatorog do zmage s 55:52. | Foto: Dejan Jeftić (desno) je v torek s trojko popeljal Zlatorog do zmage s 55:52.

Če bodo hoteli Domžalčani uspešno končati gostovanje na Štajerskem, bodo morali odigrati bistveno odločneje, saj se v igri na postavljeno obrambo ne znajdejo najbolje.

"Ponovno smo na začetku, finalni niz je izenačen na 1:1. Čaka nas tretja tekma. Zelo pomembno bo, kdo bo nasprotniku uspel vsiliti svoj ritem igre. Ali bo to Zlatorog s skokom v napadu in centrsko igro ali pa mi s hitrim ritmom igre, ki nam ustreza. Ob tem bomo morali biti pri metu tudi bolj natančni kot v Domžalah," pa pravi trener Helios Suns Jakša Vulić.

Tretja tekma se bo začela ob 18. uri, četrti obračun pa bo v nedeljo v Domžalah. Morebitna peta tekma bo nato v sredo spet v Laškem.

Ne spreglejte