SiolNET. Sportal Košarka
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kam bi lahko peljala pot slovenske košarkarske reprezentance?

2

termometer

Z mednarodne košarkarske organizacije Fiba Europe prihaja novica, da se je pet nacionalnih zvez prijavilo za organizacijo evropskega prvenstva.

S Košarkarske zveze Slovenije so pred dnevi sporočili, da se ne bodo podali v kandidaturo, ker so stroški previsoki, lahko pa Ljubljana s Stožicami vskoči v zadnjem trenutku, če se bo Fibi kaj zalomilo, saj je leta 2013 že uspešno gostila EuroBasket.

Nacionalne košarkarske zveze so imele do 2. novembra čas, da se prijavijo za organizacijo evropskega košarkarskega prvenstva, zraven pa so morali odgovorni dodati, ali bi radi gostili celoten turnir, le skupinski ali skupinski in zaključni del.

Prijavile so se naslednje države: Finska, Izrael, Poljska, Romunija in Turčija.

Ocenjevalna komisija bo do konca novembra obiskala vse kandidate in nato predala poročila vodstvu Fiba Europe, ki bo 12. decembra naznanilo, kdo bo leta 2017 gostil EuroBasket.

Od naštetih držav bi lahko Turčija brez težav gostila celotno prvenstvo, saj ima pravšnjo infrastrukturo in povrhu vsega še denar. Morda pa bomo dočakali ponovitev scenarija iz letošnjega leta, ko so uvodni del evropskega prvenstva gostile Hrvaška, Nemčija, Latvija in Francija, zadnja pa je nato gostila še zaključne boje.

Glede na denar, ki ga vlagajo v košarko, se lahko zgodi, da bodo leta 2017 medalje podeljevali v Turčiji.

Medtem pa bo slovenska reprezentanca po dolgih letih spet vstopila v kvalifikacije za evropsko prvenstvo (začnejo se prihodnje leto), zato si bo morala prostor v eni od zgoraj naštetih držav še izboriti na parketu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin