Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 5. 2021,
8.53

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,13

5

Natisni članek

NBA Luka Dončić Luka Dončić

Nedelja, 30. 5. 2021, 8.53

2 leti, 11 mesecev

Vprašljiv nastop na četrti tekmi

Kako hudo je z Luko Dončićem, bo lahko sploh igral?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,13

5

Luka Dončić | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Na sobotni tekmi proti LA Clippers je slovenski košarkar Luka Dončić začutil nenavadne bolečine v vratu. Po prvih napovedih je kazalo, da ni nič hujšega, a slovenski košarkarski as je zdaj vprašljiv za nedeljsko tekmo.

Goran Dragić
Sportal Dragić se poslavlja, Milwaukee "odpihnil" Miami. Izgubil tudi Čančar in postavil nov mejnik.

Nastop Dončića je pod vprašajem

Iz Dallasa namreč sporočajo, da je 22-letni slovenski košarkar vprašljiv za četrto tekmo proti LA Clippers, potem ko je v soboto med tekmo začutil bolečine v vratu. "Čudno je. Nekaj masaže, leda in upam, da bo vse v redu," je še v soboto na novinarski konferenci razlagal Dončić.

Prav tako je bil v soboto glede Ljubljančana optimističen tudi Rick Carlisle, trener Dallas Mavericks. "Če vprašate mene, ali bo igral ali ne ... Jaz mislim, da bo igral, ampak moramo še videti. Te stvari gredo iz dneva v dan. Lahko se naslednji dan zbudiš in je lahko veliko huje," je dejal prvi mož Dallasa.

Bo Luka Dončić v noči na ponedeljek sploh igral? | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Bo Luka Dončić v noči na ponedeljek sploh igral? Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

To bi pomenilo veliko izgubo za Dallas

Prav gotovo bi bila to za Dallas velika izguba, saj je Dončić v končnici daleč najbolj uspešen košarkar pri Dallasu. Naš košarkar je na zadnji tekmi dosegel izjemnih 44 točk, ob tem pa dodal še devet skokov in devet asistenc. Dončić je imel met iz igre 15-28, zelo dobro mu je šel met za tri točke. Od 13 poskusov je zadel sedemkrat, isto statistiko je imel tudi pri izvajanju prostih metov.

Na seznamu poškodovanih pri Dallasu je JJ Redick (poškodba ahilove tetive), ki še ni zaigral v končnici, vprašljiv je še vedno Maxi Kleber (poškodba ahilove tetive).

Tretjo tekmo, prvo pred domačimi gledalci, so Dallas Mavericks izgubili z izidom 108:118. Trenutno je izid v zmagah 2:1 za Dallas. Četrta tekma bo na sporedu v ponedeljek ob 3.30 zjutraj.

Luka Dončić
Sportal Dončić z bolečinami do 44 točk, a je bilo premalo za tretjo zmago Dallasa
Ne spreglejte