Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
25. 4. 2016,
9.39

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

NBA Golden State Warriors Stephen Curry

Ponedeljek, 25. 4. 2016, 9.39

6 let, 7 mesecev

Kako dolgo bodo prvaki brez najboljšega košarkarja?

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Stephen Curry | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Po dveh tekmah premora se je na parket vrnil zvezdnik Golden State Warriors Steph Curry, ki pa se je ponovno poškodoval še pred koncem prvega polčasa. Kako dolgo bo manjkal tokrat?

Prvi krog končnice za zdaj ni srečen za najboljšega košarkarja zadnje sezone Stepha Curryja. Na prvi tekmi si je poškodoval desni gleženj in nato izpustil naslednji dve tekmi, na prvi tekmi po vrnitvi pa si je poškodoval koleno.

 

Kako se je zgodilo?

Nekaj sekund pred koncem prvega polčasa je Curryju spodrsnilo na mokrem delu parketa, kjer je nekaj sekund prej padel košarkar Houstona Donates Motiejunas. Prvi strelec lige je s kolenom udaril ob parket in se takoj prijel za desno koleno, nato pa odšepal s parketa v slačilnico.

Pred začetkom drugega polčasa se je vrnil na parket, vendar v igro ni več stopil in pozneje znova odšel v slačilnico.

 

 


 

 

Ne misli, da je kaj resnega

Curry je po tekmi, Golden State je zmagal tretjič in je le še zmago oddaljen od uvrstitve v drugi krog, dejal, da bo kmalu pripravljen za igro.

 

"Prepričan sem, da si nisem poškodoval kolenskih vezi. Bolečino čutim v kolenskem ligamentu. Ne skrbi me preveč," je po tekmi dejal Curry, ki je zavrnil možnost, da si je koleno poškodoval zaradi načetega desnega gležnja.

 

Glavnega kandidata za obranitev naziva najkoristnejšega igralca lige čakajo še podrobnejši pregledi, za zdaj pa sumijo na zvin kolenskih ligamentov. Po takšni poškodbi lahko košarkar počiva tudi šest tednov.

 

Kako dolgo bo odsoten? | Foto: Kako dolgo bo odsoten?

 

Neverjetna sezona        

Za Golden Statom in Curryjem je za zdaj neverjetna sezona. Branilci naslova so v rednem delu podrli rekord legendarnih Chicago Bulls v številu zmag v rednem delu, kjer so dobili kar 73 tekem in izgubili le devetkrat.

 

Ob odličnem celotnem košarkarskem orkestru pri Bojevnikih je vodilno vlogo odigral prav 27-letni Curry, ki bo kmalu verjetno okronan, drugič zapored, za najkoristnejšega igralca lige.

 

V letošnji je prvi strelec lige (30,1 točke na tekmo), ob tem pa je postal prvi košarkar v zgodovini, ki je v eni sezoni zadel 300, pozneje pa je presegel še 400 trojk v sezoni.

 

Golden State v letošnji sezoni brani lanskoletni šampionski prstan.

 

Le redko odsoten v zadnjih sezonah

Curry je imel v dozdajšnji karieri največje težave z gležnji in pred leti prestal tudi dve operaciji, v zadnjem času pa je le redko tekme spremljal v civilu. V zadnjih štirih sezonah je izpustil največ štiri tekme.

V lanski šampionski sezoni je v rednem delu manjkal le dvakrat, v letošnji pa je izpustil tri tekme.

Ne spreglejte