Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
9. 9. 2014,
15.19

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Slovenija ZDA četrtfinale svetovno prvenstvo

Natisni članek

Torek, 9. 9. 2014, 15.19

8 let, 3 mesece

Kaj lahko naredijo slovenski košarkarji proti 84 milijonom evrov?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Čeprav reprezentanca ZDA v svojih vrstah nima tistih glavnih zvezdnikov lige NBA, ima kljub temu najdražjo ekipo na svetovnem prvenstvu. Se lahko Slovenija zoperstavi takšni zasedbi?

Onstran luže je povsem jasno, kakšni so letni zaslužki košarkarjev v ligi NBA, medtem ko je v Evropi to večinoma skrivnost.

Ob pogledu na reprezentanco ZDA lahko takoj opazimo, da v njenih vrstah ni trenutno največjih imen svetovne košarke Kevina Duranta in LeBrona Jamesa, manjka pa še cela paleta zvezdnikov, kot so Carmelo Anthony, Dwight Howard, Chris Paul, Chris Bosh

Čeprav je ekipa pomlajena, se lahko pohvali z vrhunsko zasedbo, ki odlično igra na svetovnem prvenstvu. Za zdaj Američani še niso doživeli poraza, prav tako pa še niso imeli tekme, v kateri bi glavo reševali v končnici.

Četa izkušenega trenerja Mika Krzyzewskega je v povprečju stara vsega 24 let (slovenska 26), ima izjemne fizične sposobnosti, a ni tako izkušena. Kljub temu pa je med vsemi udeleženkami svetovnega prvenstva daleč največ vredna. Če bi vseh 12 igralcev ZDA postavil v ekipo, bi moral za njihove plače na sezono odšteti 84 milijonov evrov.

Od slovenskih košarkarjev je najbolj plačan Goran Dragić, ki na sezono prejme 5,8 milijona evrov, kar bi ga uvrstilo na sedmo mesto v ameriški reprezentanci.

Danes zvečer ob 21. uri denar zagotovo ne bo igral glavne vloge. Favoriti so jasno Američani, a bodo Slovenci iskali svoj prostor pod soncem in skušali greniti življenja košarkarjem velike nacije.

Ne spreglejte