Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
20. 12. 2015,
13.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jure Zdovc AEK Atene slovenski selektor

Nedelja, 20. 12. 2015, 13.50

8 let

Jure Zdovc zapustil Turčijo in sedel na klop Atenčanov

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Atenski AEK je dozdajšnjega trenerja Dragana Šakoto imenoval za generalnega direktorja, izpraznjen trenerski stolček pa bo zasedel Jure Zdovc, ki je do zdaj deloval v turškem Gaziantepu.

Grški prvoligaš je pred letošnjo sezono pripeljal kar nekaj okrepitev, vendar rezultati v prvem delu sezone niso bili zadovoljivi. Zadnji spodrsljaj novega generalnega direktorja Šakote je bil izpad iz Eurocupa.

Novi trener AEK in obenem tudi slovenski selektor Jure Zdovc je pred tem od leta 2013 vodil turški Gaziantep. Turki so sporočili, da so se razšli z Zdovcem in za glavnega trenerja imenovali njegovega pomočnika Stefanosa Dedasa, Zdovc pa se odpravlja v grško prestolnico, kjer je po pisanju specializiranega košarkarskega portala Sportando podpisal pogodbo do konca sezone 2016/17.

AEK je ob končani evropski sezoni v grškem prvenstvu na četrtem mestu z osmimi zmagami in dvema porazoma, pred njim pa so Aris, Panathinaikos in Olympiacos.

Prevladujejo Grki in Američani

Prvo ime Atenskega moštva, ki ga je na zadnji domači tekmi vodil pomočnik Sotiris Manolopoulos, je 31-letni Loukas Mavrokefalidis. Grški reprezentant je prvi strelec tako grškega prvenstva kot tudi prvega dela Eurocupa, kjer je na 10 tekmah dosegal več kot 24 točk na tekmo.

Pred kratkim je imel nekdanji član Barcelone in Panathinaikosa na mizi tudi ponudbo izraelskega Maccabija, ki bo drugi del sezone igral v Eurocupu skupaj z Olimpijo, vendar bo po zadnjih izjavah še naprej igral za AEK.

Srečal se bo tudi z dvema nekdanjima košarkarjema slovenskih klubov

Ob Mavrokefalidisu imata pomembno vlogo še Američan Malik Hairston in nekdanji košarkar Zlatoroga 30-letni Milan Milošević.

Pred kratkim sta moštvo okrepila še dva Američana, D. J. Cooper, ki je prvi podajalec Atenčanov in v lanski sezoni prvi strelec novomeške Krke Malcolm Armstead, ki je sezono začel pri ruskem Okyabr, 21. novembra pa prišel v Grčijo.

Ne spreglejte