Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
21. 1. 2013,
11.55

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nebojša Joksimović Igokea

Ponedeljek, 21. 1. 2013, 11.55

4 leta, 1 mesec

Joksimović: Evroliga in Igokea? Sprva sanjali, zdaj bi igrali v njej

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Največje presenečenje letošnje sezone v regionalni košarkarski ligi ABA je Igokea. Po zmagi s Crveno zvezdo se lahko že spogleduje z evroligo, ki je bila pred začetkom sezone bolj pobožna želja.

Vse od začetka pa do 18. kroga lige ABA je Igokea na vrhu lestvice in ne pozna milosti. Velikani z balkanskega ozemlja padajo kot po tekočem traku. Kot zadnja je kapitulirala Crvena zvezda – in to že drugič v tej sezoni. Zdaj ima klub praktično odprto pot do prvega mesta po rednem delu regionalnega tekmovanja. Osem krogov pred koncem ima bosanski klub tri zmage prednosti pred beograjskima kluboma Crveno z. in Partizanom.

Takšnega scenarija si v klubu, ki igra tekme v Laktaših, ni predstavljal nihče. "Kje pa … Niti malo nismo razmišljali v tej smeri. Cilj je bil obstanek. Tega smo si na sredini sezone že zagotovili. Preprosto se nam ponuja zdaj priložnost za kaj več. O evroligi ne želimo govoriti, saj je tekem še veliko. Res pa je, da imamo veliko prednost pred Crveno zvezdo in Partizanom. Vendar igre še ni konec. Dokler so teoretične možnosti, moramo biti zbrani," je za Sportal povedal slovenski košarkar Nebojša Jokismović, ki igra za Igokeo od leta 2010.

Klub prihaja sicer iz Aleksandrovca, vzpon pa se je začel, ko sta na vodstvene funkcije prišla brata Milorad (predsednik Republike srbske v BiH) in Goran Dodik. Osnova za ime Igokea – prej se je imenoval Potkozarje – pa sta imeni sina in hčerke Milorada (Igor in Goca). In zdaj se klub povsem realno spogleduje s prvim mestom rednega dela lige ABA, ki prinaša neposredno vstopnico za evroligo za prihodnjo sezono. In so v BiH pripravljeni na takšen preskok? "Bi igrali v evroligi. Znotraj ekipe se nismo nič pogovarjali o tem. Kakor sem zasledil po izjavah, bi povečali kapaciteto dvorane na 5000 sedežev. To bi uredili z montažnimi tribunami," odgovarja Joksimović, ki je za konec dodal, da so mnenja v BiH deljena glede njihovega uspeha: "Nekateri nam privoščijo, drugi ne. Zvesti navijači so presrečni. Tistim, ki niso privrženci kluba, ta zgodba ne ustreza. Trenutno se ubadamo le s pozitivnimi komentarji. To je zgodovinski uspeh kluba, če gledamo na uvrstitev v ligi ABA. To mesto držimo že od prvega kroga naprej. Pokazali smo prave igre in smo zasluženo na prvem mestu v ligi."

Ne spreglejte