Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
15. 5. 2013,
21.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Olimpija Krka Gašper Potočnik

Sreda, 15. 5. 2013, 21.17

8 let

Jezni Alilović: Odloča srce. Žal ga mi nimamo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vse poti peljejo v smer, da si bo Krka že v petek priigrala četrti zaporedni naslov državnega prvaka. V Stožicah je vnovič izkoristila moč pod košem, kar je jezilo trenerja Olimpije Mira Alilovića.

Končni rezultat 79:77 za Krko ne kaže dejanskega stanja na tekmi. Krka je večji del drugega polčasa dobro branila prednost desetih točk, na koncu pa prepustila usodo Fortuni, da določi zmagovalca druge tekme finala. Po nekaj nespametno izgubljenih žogah je imela Olimpija pri rezultatu 77:79 celo napad za zmago, vendar se Jaki Blažiču pri zadnjem poizkusu ni izšlo.

Ključ, da je Krka tudi v Stožicah premagala večnega tekmeca, lahko znova iščemo v skoku, ki so ga Novomeščani dobili z 42:34. "Druga tekma je bila po eni plati drugačna od prve, vendar ne dovolj za zmago. Ob koncu druge četrtine je Krka naredila razliko. Na koncu smo imeli priložnost za zmago. Če bi Jaka Blažič malce bolj pametno odigral, bi se lahko tudi veselili. Vendar je, kar je. Konec bo za nas takrat, ko bo dejansko nekdo osvojil pokal. Proti Krki imamo vedno enake težave. Skok. Krka je imela trinajst skokov v napadu. Pri tem odloča srce. Moraš iti v kontakt in biti agresiven. Žal mi nimamo tega. Katastrofalno mečemo proste mete. Ni prave koncentracije. Igralci so nervozni. To se na koncu pri rezultatu pozna," je znova namenil nekaj krepkih svojim košarkarjem trener Olimpije Miro Alilović.

Bistveno več razlogov za dobro voljo pa ima Gašper Potočnik, ki je bil jezen le zaradi izgubljenih žog v zaključku tekme, zaradi katerih so Krkaši omogočili Olimpiji celo možnost, da spreobrne potek dogodkov na parketu stožiške dvorane: "Mislim, da smo večji del tekme odigrali dobro. V drugem polčasu smo morda prevečkrat izgubljali koncentracijo in omogočili Olimpiji, da se je vračala v igro. Z izgubljenimi žogami in našimi neumnosti smo se igrali s srečo. Na srečo je bila ta na naši strani. Zasluženo smo zmagali. Čeprav je rezultat 2:0, je pred nami še težka pot."

Tretja tekma finala bo že v petek, na Dolenjskem pa verjetno že danes pripravljajo prostor za veliko slavje, saj so trdno prepričani, da bo njihovim ljubljencem uspelo zadati zadnji udarec.

Ne spreglejte