Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
8. 11. 2013,
10.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Goran Jagodnik Hopsi Union Olimpija Krka

Petek, 8. 11. 2013, 10.45

8 let

Jagodnik: Nihče nas ni hotel, zato smo prišli nazaj

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zimzeleni Goran Jagodnik kljub 39 letom še vedno vztraja pri košarki in je celo med boljšimi posamezniki v slovenskem državnem prvenstvu. Igral bo, dokler bo glava dopuščala.

Hopsi s Polzele so bili zatočišče za Gorana Jagodnika že med letoma 1994 in 1999, nato pa je večino let preživel v tujini. Za kratek čas se je na Štajersko vrnil leta 2009, zdaj pa znova igra za klub drugo sezono zapored.

Čeprav šteje že 39 pomladi, je še vedno med vodilnimi košarkarji v slovenskem državnem prvenstvu. V zadnjem krogu sta si skupaj z Goranom Jurakom (36 let) nadela naziv MVP (najkoristnejši igralec). Njun statistični indeks se je zaustavil pri številki 25. Goran Jagodnik je dosegel 23 točk in Hopse, ki so drugi na lestvici, popeljal do druge zmage.

"Po prvih treh krogih imamo neko sliko, vendar je še malce prezgodaj govoriti o kakovosti lige. Da se ne bi uštel in koga odpisal … Po tistem, kar sem videl, lahko ponazorim le grobo sliko. Najboljši se zdijo Helios, Rogaška, Laško ter mi. Liga je zelo izenačena. V našem klubu po tihem vsi upamo na ligo za prvaka. Sezona je še dolga in vse je mogoče. V Sloveniji še nisem bil prvak, zato ne morem govoriti, kakšni so vtisi, ko osvojiš slovensko državno prvenstvo. Tri, štiri pokale imam, vendar ne iz domačega prvenstva. Želel bi si, da bi drago prodajali kožo v ligi za prvaka in bi bilo vsem težko na Polzeli," je o konkurenci v prvi ligi in ciljih kluba dejal Jagodnik.

Spregovoril je tudi o znanih imenih, ki so "okrepila" slovenske klube: "Noben nas ni hotel v tujini, zato smo prišli nazaj. Poimensko je liga močnejša. S prihodom Juraka, Čebularja, Krušiča, Ožbolta, Sama Udriha, Miloševića v Laškem, ki je igral jadransko ligo, je liga pridobila na imenih. Verjamem, da bo tudi košarka boljša, ko bomo tekmovali v ligi za prvaka. Da ne bosta Krka in Union Olimpija povsem v ospredju."

Čeprav je star 39 let, se dobro počuti na parketu in verjame, da bo lahko še kakšno leto igral. Vendar je vse pogojeno z razmišljanjem v glavi, pravi: "Nisem dal takšnih priprav skozi kot nekdaj. Tempo tudi ni takšen kot pred leti. Zdaj bolj igram na izkušnje, včasih sem bolj na fizične sposobnosti, če sem jih kdaj sploh imel (smeh, op. p.). Nisem prvi v protinapadu in tudi vrnem se ne v obrambo kot prvi kot včasih (smeh, op. p.). S tekmami in treningi bom prišel na zavidljivo raven. Fizično lahko še vedno prenašam vse napore in igram. Sem konkurenčen. Glede nadaljevanja kariere bo zdravje povedalo, oziroma bolj glava. Telo namreč ni težava, glava je."

Dotaknil se je tudi obeh slovenskih predstavnikov v ligi ABA. Če je s Krko še zadovoljen, pa z rezultati Olimpije nikakor ne more biti, čeprav bi si želel, da bi oba kluba zasedala vodilna mesta v regionalnem tekmovanju: "Kluba spremljam bolj rezultatsko. Olimpija igra pod pričakovanji. Zakaj ni bolje, lahko morda najdemo vzrok v poškodbi Američana Cedrica Jacksona. Vemo, da je motor ekipe, in če nimaš v pogonu prvega moža, se lahko vse obrne na glavo. Verjamem, da se bo Olimpija dvignila. Krka je denimo premagala Partizan in si privoščila spodrsljaj proti Zadru. Vseeno sem mislil, da bo Olimpija boljša in bosta skupaj s Krko Sloveniji priborili dodatno mesto za ligo ABA v prihodnji sezoni, potem bi se v ligi za prvaka stepli slovenski klubi za tisto tretje mesto. A za zdaj ni videti tako …"

Ne spreglejte