Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 9. 2022,
21.20

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36

Natisni članek

EuroBasket 2022 EuroBasket Gianmarco Pozzecco italijanska košarkarska reprezentanca

Nedelja, 11. 9. 2022, 21.20

1 leto, 2 meseca

Odzivi po tekmi osmine finala Italija – Srbija

Izključeni Pozzeco skočil v objem Grku Giannisu, Pešić ima izgovor za poraz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36
Gianmarco Pozzecco | Gianmarco Pozzecco je nenehno prigovarjal sodnikom in bil po drugi tehnični napaki izključen. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Gianmarco Pozzecco je nenehno prigovarjal sodnikom in bil po drugi tehnični napaki izključen.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Po zmagi Italije nad Srbijo v osmini finala EuroBasketa je izključeni selektor Italije Gianmarco Pozzecco v hodnikih berlinske dvorane v objem skočil kar Grku Giannisu Antetokounmpu, ko se je ta odpravljal na svojo tekmo osmine finala. Medtem je selektor Srbije Svetislav Pešić v slabi fizični pripravi in boleznih našel izgovor za veliko razočaranje Srbije.

Poljska EuroBasket
Sportal Šok prvenstva: Po izključitvi selektorja Italija domov poslala Srbijo!

Srbski selektor Svetislav Pešić je ob porazu in nepričakovano zgodnjem izpadu favorizirane Srbije dejal: "Čestitke Italiji. Zaslužili so si to zmago. Igrali so odlično košarko. Bili so bolj agresivni kot mi. Vedno igraš tako dobro, kot ti nasprotnik dovoli. Nismo zadevali odprtih metov. Največja težava pa je bila naša obramba. Pustili smo jim, da so postali samozavestni pri metu z razdalje. Seveda smo razočarani, ampak za zmago bi morali biti v boljši fizični pripravljenosti."

osmina finala EuroBasket Italija Srbija | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Foto: Vid Ponikvar/Sportida Ni želel iskati izgovorov, a kot da mu je bilo jasno, da Srbija na tem prvenstvu ne more do konca. Ker preprosto igralci niso bili dovolj dobro fizično pripravljeni. "Ne smem preveč govoriti, kaj vse smo doživeli med pripravami. O tem do zdaj nisem govoril, ker ni bilo treba. Če bi o tem govoril, bi rekli, da iščem izgovore. Bile so poškodbe, bile so bolezni. Nekateri fantje so izgubili stik z ekipo. Eni so se vrnili, drugi se niso. Ko smo v dobrem fizičnem stanju, lahko z vsakim odigramo vrhunsko. To smo pokazali proti Turčiji v Turčiji in proti Grkom pri nas. Imeli smo dobre tekme. A ko se usoda odloča na eni tekmi, moraš biti v boljšem fizičnem stanju, moraš imeti več igralcev, ki so na visoki ravni fizične pripravljenosti. Primer sta Milutinov, ki je imel povišano temperaturo, in Marinković. A nočem iskati razlogov za poraz. Čestitam Italiji."

Galerija s tekme Italija - Srbija (foto: Vid Ponikar/Sportida):

Fotogalerija
1 / 20

"Izključitev našega selektorja je nekaj prebudila v nas"

Italijanski selektor Gianmarco Pozzecco zaradi izključitve seveda ni smel sodelovati na novinarski konferenci po tekmi. Je pa Marco Spissu, ki je bil z 22 točkami prvi strelec Italije (zadel je šest trojk iz devetih poizkusov) priznal, da je bila izključitev selektorja prelomni trenutek tekme. "Izključitev našega selektorja je nekaj prebudila v nas. Dobro smo igrali obrambo. Pomagali smo drug drugemu. Zadeli smo veliko trojk. To nas je vrnilo v igro. Imamo manj igralcev kot drugi, a ko tako igramo, lahko sanjamo naprej. Res sem ponosen na to ekipo. Sanjajmo naprej." Pozzecco ni smel po koncu tekme niti na parket, da bi se veselil skupaj z igralci. Komaj so ga zadržali za reklamnimi panoji.

Odzivi v Srbiji: Jokić ni mogel sam

Medtem veliko razočaranje v Srbiji, v medijih in med navijači. Pravzaprav še večje kot v ekipi. "Orli so razpadli proti Italijanom, Jokić ni mogel sam," so zapisali v naslovu pri Telegrafu. In citirali Vanjo Marinkovića, ki je dal osem točk: "Ne vem, kaj bi rekel. Ne vem. Katastrofa. Oni so dali vse od sebe v drugem polčasu. Spissu je imel serijo trojk. Ne vem, koliko jih je zadel zapored. Mi pa nismo dali koša nekaj minut. Nismo imeli ideje v napadu, v obrambi pa smo bili katastrofalni. Ni nepričakovano. Rekel sem, da Italija ni slaba ekipa." Zdaj jo v četrtfinalu čaka Francija.

osmina finala eurobasket Finska Hrvaška
Sportal Hrvati: Uničil nas je, videti smo bili kot palčki
Ne spreglejte