Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
14. 9. 2015,
20.35

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Sergio Rodriguez Nikola Mirotić Španija Slovenija

Ponedeljek, 14. 9. 2015, 20.35

7 let, 12 mesecev

Iz španske reprezentance prihajajo hvalospevi za Dončića: Nebo je njegova meja

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pred košarkarji Španije je danes na evropskem prvenstvu pomemben četrtfinalni obračun proti Grčiji, kljub temu pa sta si zelo pomembna člana ekipe vzela čas in spregovorila o Luki Dončiću.

V primerjavi s preteklimi leti so Španci v četrtfinalnem dvoboju proti Grkom v podrejenem položaju, saj so imeli v zadnjem času nemalo težav. V nedeljo so trenirali le štirje košarkarji, a bodo do tekme vsi pripravljeni.

"Dobro se pripravljamo, vemo, da so tovrstne težave del posla. V nekaj dneh je veliko tekem. Vendar smo srečni, ker poškodbe niso resne. Pripravljeni smo. Ko igraš takšno tekmo, je vseeno, kaj se je zgodilo prej. Igraš, kot da je zadnja tekma. Vemo, kako težko je igrati proti Grčiji, ki ima v svojih vrstah veliko zmagovalcev. A smo pripravljeni. Zaupamo si," se je tekme, ki se bo začela ob 18.30, dotaknil Sergio Rodriguez, ki je na prvenstvu tretji strelec španske izbrane vrste.

"Če bo nadaljeval takšno delo, bo top igralec"

Član Real Madrida dobro ve, kako se zmaguje na največjih tekmovanjih, saj je s Španijo osvojil zlato medaljo na svetovnem prvenstvu na Japonskem leta 2006, na olimpijskih igrah v Londonu osvojil srebrno medaljo, na zadnjem evropskem prvenstvu je bil bronast ...

Odlične predstave kaže tudi v klubskem dresu in v prihodnji sezoni bo v prvi ekipi redno tudi nadarjeni slovenski košarkar Luka Dončić, o katerem je spregovoril le z izbranimi besedami: "Zelo smo veseli, da ga imamo v klubu. V prihodnji sezoni bo z nami. Je zelo mlad in ima svetlo prihodnost. Zanj je meja nebo. Zelo dober košarkar je. Če bo nadaljeval takšno delo, bo top igralec."

Šele 16-letni Luka, ki je pri 16 letih debitiral v dresu Reala, velja za biser evropske košarke in vsi v Sloveniji bi jasno želeli, da bi v prihodnosti zaigral za našo izbrano vrsto. V preteklosti zanjo na uradni tekmi še ni zaigral, večkrat pa so se v medijih že pojavili zapisi, da (so) se zanj zanimali tudi Španci in Srbi.

"Luka naj se odloči sam. Kakšno prihodnost bo imel, pa je odvisno od njega."

Pri Špancih je naturalizirani košarkar Nikola Mirotić Luki svetoval: "Naj izbere, kar misli, da je zanj najbolje."

Spoznala sta se prav pri Real Madridu, za katerega je Mirotić igral še lani, preden je odšel k Chicago Bulls. Sta pa se srečala tudi letos poleti, ko je Luka treniral v ZDA, tam sta bila še Pau Gasol in Joakim Noah.

"Zanj lahko rečem, da je sijajen fant. Osebno ga poznam. Velja za zelo nadarjenega košarkarja. Kakršno prihodnost bo imel, je odvisno od njega. Odvisno, koliko bo delal. Potencial ima in je v vrhunskem klubu. Mislim, da bo prihodnja sezona zanj zelo pomembna, ker bo v prvem moštvu. Pričakovanja so velika, ker je mlad. Veliko bo odvisno, kako bo to sprejel," je Mirotić dal vedeti, da bo moral Luka še trdo delati, le talent ne bo prinesel dobrih predstav na parketu.

Ne spreglejte