Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
14. 6. 2013,
10.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Matej Avanzo KZS EuroBasket

Petek, 14. 6. 2013, 10.22

8 let

Igralci dobro vedo, kje in kdaj je zbor

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Le še pet tednov loči najboljše slovenske košarkarje od zbora v Rogaški Slatini in začetka težko pričakovane operacije EuroBasket 2013.

V petek, 19. julija, bo imel selektor slovenske košarkarske reprezentance Božidar Maljković na zboru in uvodnem treningu pred seboj tiste vojščake, na katere bo lahko stavil v projektu EuroBasket 2013. Verjetno v tem trenutku tudi sam še ne more napovedati imen prav vseh, vsaj seznam želja pa je že oblikovan. Uradno bo šestnajsterico vabljenih naznanil petega julija, torej le dva tedna pred zborom, vsaj pri kakšnem kandidatu pa utegne negotovost zaradi vprašanja delodajalca ali zdravstvenega kartona trajati še malo dlje. "Pred kratkim je podpredsednik KZS in legenda slovenske košarke Rašo Nesterović lepo dejal, da igralci vselej dobro vedo, kje in kdaj je zbor. S tem je povedal vse," o večnih vprašanjih o sodelovanju "vprašljivih mož" razmišlja direktor reprezentanc Matej Avanzo in poudarja, da ni nikakršne potrebe za vsakodnevne stike z reprezentanti. "V stikih sem s tistimi, ki so vključeni v različne oglaševalske akcije, in še aktivnimi. Tako sem bil denimo v začetku tedna vesel sporočila Erazma Lorbka, ki je prejel udarec v glavo, a ta ni pustil posledic. Po drugi strani pa vem, da bomo skupaj živeli dva meseca. Trideset moških, 24 ur na dan. Drug drugega bomo imeli že dovolj. Pogovarjali se bomo takrat, hkrati pa smo pogovore o sodelovanju opravili že med sezono. Fantje zdaj potrebujejo počitek. Misli morajo odgnati od košarke. Le tako bodo na zbor prišli lačni igre in zmag," pravi direktor, ki je s sodelavci v sklepni fazi predpriprav na zbor. Na seznamu opravil imajo hotelske namestitve, dvorane in podroben načrt priprav ter poti že lep čas kljukice, manjka le še del opreme. "Lani smo predstavili nove Spaldingove drese. Za letos pa nam opremljevalec ponuja še celotno linijo izdelkov. Tudi to je korak naprej, ne le za reprezentante, temveč tudi navijače, ki bodo lahko kupili žoge, mini koše, majice in še marsikaj. Zaradi razmer v Aziji je prišlo do manjših zamud, a do konca meseca bomo imeli vse pod streho," pravi Avanzo.

EP kratkoročen projekt, učinki pa dolgoročni

Čeprav je bila klubska uspešnost slovenskih košarkarskih reprezentantov v preteklosti že na višji ravni, pa dvomov o tem, da bo dvajset let po prvem samostojnem nastopu na EP rezultatski pritisk največji do zdaj, zanesljivo ni. Za nameček si vodstvo zveze oziroma reprezentance še zdaleč ne bo moglo privoščiti popolne izolacije, saj bodo prav Goran Dragić in druščina v prihodnjih tednih, hote ali nehote, tudi osrednji promotorji domačega prvenstva. Avanzo ob tem zagotavlja, da bo Maljkovićeva četa ubrala pravo srednjo pot, ki bo omogočala kakovostno pripravo in hkrati v javnosti pomagala dvigovati temperaturo. "Že te dni smo marketinško zelo aktivni. Med pripravami pa … Da, različnih aktivnostih bo nedvomno več kot v preteklosti. O tem smo se pogovarjali tudi z Litovci in Turki, organizatorji zadnjega evropskega oziroma svetovnega prvenstva. Veseli pa me, da imamo košarkarje, ki ne zavijajo z očmi ob snemanju oglasov ali drugih aktivnostih. Nihče ne zahteva honorarja. Prav vsi to dojemajo kot vračilo zvezi za vlaganje v mlajših kategorijah. Verjamem, da z dobrim načrtom in držanjem pravil lahko uspešno izpeljemo projekt. Glavnino marketinških akcij bomo opravili pred pripravami ali pa v prvih dveh tednih. Tudi pri sodelovanju z mediji bomo po eni strani zelo odprti, a hkrati strogi pri držanju pravil," pravi direktor reprezentanc, ki bi si seveda želel, da bi že klubska sezona pričarala boljše košarkarsko ozračje. Vseeno o pravem košarkarskem vzdušju ali kar evforiji ne dvomi. "Marketinške kampanje smo dali v peto prestavo. Akcije se bodo vrstile, načrtujemo pa dva vrhunca. Prvi bo predpočitniški, drugi v času pripravljalnih tekem pred prvenstvom," pravi Avanzo, zavedajoč se širših razsežnosti projekta EuroBasket 2013. Za slednjega pravi, da je kljub mogočnosti kratkoročen projekt, učinki pa bodo dolgoročni. "Napredek pričakujemo na vseh ravneh. Tega se zavedajo tudi klubi. V septembru se bo namreč v košarkarskih šolah znašlo precej več otrok kot v preteklosti," je krajši pogovor pet tednov pred zborom v Rogaški Slatini zaključil namestnik generalnega sekretarja KZS ter direktor članskih reprezentanc in marketinga.

Ne spreglejte