Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
1. 9. 2015,
11.07

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ante Tomić Roko Leni Ukić Hrvaška Slovenija

Torek, 1. 9. 2015, 11.07

3 leta, 8 mesecev

Hrvaški selektor pred Slovenijo zadovoljen, a zaskrbljen

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Na evropskem prvenstvu ne bo lahkih nasprotnikov. Mučili smo se z Estonijo in Izraelom," je po zadnjih dveh pripravljalnih tekmah dejal selektor hrvaške košarkarske reprezentance Velimir Perasović.

Hrvati bodo gostitelji ene od skupin uvodnega dela evropskega košarkarskega prvenstva, za uvod pa se bodo 5. septembra ob 21. uri pomerili s Slovenijo. Že zdaj je znano, da bo zagrebška Arena napolnjena do zadnjega kotička, zato se obeta pravi spektakel.

Naši južni sosedje so v pripravljalnem obdobju odigrali devet tekem in niti enkrat niso izgubili. Za konec sta padla še Izrael in Estonija. Čeprav so zmagali na vseh tekmah, pa se zavedajo, da so tudi oni ranljivi.

"Res je, da imamo veliko zmag, kar je pozitivno, saj je vedno bolje zmagovati. A naša igra še preveč niha. Na trenutke igramo odlično, nato pa v nekaj minutah ne moremo povezati igre. To se nam ne sme dogajati," je povedal center hrvaške izbrane vrste Ante Tomić in izpostavil podobne težave, kot jih ima slovenska reprezentanca.

"Smo daleč od idealnega"

V hrvaškem taboru so misli že povsem usmerili proti Sloveniji, Roko Leni Ukić pa se zaveda, da lahko en slab dan na prvenstvu pokvari vse: "Lani smo lahko videli, kako se je po zmagi nad Litvo ustvarila evforija, nato pa smo imeli na prvi tekmi prvenstva proti Filipinom ogromno težav (Hrvaška je zmagala po podaljšku z 81:78, op. p.). Ne smemo si domišljati, da smo že kaj naredili. Zavedati se moramo, da nismo igrali proti najboljši evropskim ekipam."

Prav tako opozarja selektor Velimir Perasović: "Zadovoljni smo. Zadnji turnir nam je pomagal videti, kje smo. Spoznali smo, da smo daleč od idealnega. Če bomo hoteli kaj narediti, bomo morali biti vsak dan stoodstotno osredotočeni. Na evropskem prvenstvu ne bo lahkih nasprotnikov. Mučili smo se z Estonijo, kakor tudi z Izraelom. To je dovolj zgovoren podatek, da lahko izgubiš, če na tekmo nisi pripravljen."

Ne spreglejte