Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
15. 5. 2015,
22.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Gašper Okorn Damjan Novaković Helios Suns Rogaška

Petek, 15. 5. 2015, 22.05

7 let, 12 mesecev

Helios spet udaril in pognal košarkarjem Rogaške strah v kosti

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V polfinalnem dvoboju med košarkarji Heliosa in Rogaške je po prepričljivi zmagi prvih postalo še bolj zanimivo. O vstopu v finale bo tako odločal ponedeljkov obračun.

Na prvi tekmi je Rogaška v končnici s 73:72 slavila minimalno zmago, na drugi v Domžalah pa je bil Helios bistveno bolj prepričljiv in z 82:66 vrnil udarec. Četa Gašperja Okorna je bila izjemno razpoložena pri metih z razdalje. Polna dvorana navijačev je košarkarjem dala dodaten zagon, saj so trojke metali kar 12/21.

Najbolj razpoložen pri metu za tri točke je bil Jure Pelko, ki je zadel pet od šestih poskusov in tekmo končal pri 18 točkah. Enako število točk je dosegel tudi Američan Kyle David Casey, ki je v četrtfinalu že ponagajal Union Olimpiji.

Ker je bila razlika na koncu tako velika, sta lahko oba trenerja nekoliko odpočila nosilce igre in jim privarčevala moči za odločilni ponedeljkov dvoboj. "Kar malce prija, da po treh izjemno težkih tekmah z Olimpijo in prvi proti Rogaški fantje malce zadihajo. Ker smo si nabrali toliko prednosti, sem Jana Močnika in Marka Ščekića nekoliko odpočil, saj bosta morala morda na odločilni tretji tekmi odigrati celo 40 minut, če bo treba," je po tekmi povedal Okorn.

S Heliosom je v zadnjih štirih mesecih doživel pravi preporod. Klub se je celo gibal v nevarnih vodah med prvo in drugo ligo, nato pa se povzpel, tako da je zdaj celo na pragu finala: "Igralcem sem se zahvalil za vsako minuto. Zadnja dva meseca sem užival na treningih. To je nagrada. Preprosto verjamem v to ekipo. Tudi če bi se danes končala sezona ali se bo v ponedeljek, bom ponosen. Povzpeli smo se. Splezali smo iz čudnega položaja. Če igralci ne bi sprejeli tega koncepta, ne bi bilo tako. Lahko bi bil Gregg Popovich, pa ne bi pomagalo."

"Glede na prikazano je Helios favorit"

Jasno s predstavo svojih izbrancev ni mogel biti zadovoljen trener Rogaške Damjan Novaković. Med tekmo se je večkrat videlo, da so ga košarkarji spravili v jezo, ker niso naredili tistega, kar so se pred tekmo dogovorili. A Slatničani se zavedajo, da je v ponedeljek še ena tekma, in to pred domačimi navijači, pred katerimi vedno igrajo dobro.

"Tekma je bila drugačna od prve, to drži. Je pa res, da je vse, kar šteje, rezultat 1:1. Mi imamo svoje težave. Žiga Dimec ne zmore odigrati vse tekme, ker si prehitro nabere osebne napake. V nasprotju z izkušenim Ščekićem potrebuje še kakšnih deset let, da ga dohiti, zato izgubljamo skok pod obročem. Helios je imel tudi odličen odstotek meta za tri točke. Na koncu smo nekatere spočili, ker v ponedeljek igramo še eno tekmo. Glede na prikazano je Helios favorit in naredili bomo vse, da zmagamo," je po tekmi povedal Novaković.

Ne spreglejte