Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
7. 6. 2012,
12.35

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Miami Heat Boston Celtics LeBron James Chris Bosh

Četrtek, 7. 6. 2012, 12.35

7 let, 12 mesecev

Heat na preizkušnji: Skupaj nam bo uspelo

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
LeBron James je že dvakrat izpadel proti Boston Celtics. Z Miami Heat mu neljuba usoda grozi tudi letos. Sam jih ne bo mogel rešiti, zato Chris Bosh poudarja: "Skupaj nam bo uspelo!"

San Antonio Spurs so v finalu zahodne konference lige NBA proti Oklahomi City Thunder vodili 2:0, a izgubili z 2:4. Prav tako so z 2:0 v finalu vzhoda povedli Miami Heat, a so pred četrtkovo šesto tekmo proti Boston Celtics na pragu slovesa. Slednji so 3:2 v zmagah povedli na torkovem srečanju na Floridi. V drugi četrtini so zaostajali za 13 točk, a naredili delni izid 22:11. Po tretji četrtini so zaostajali za devet točk, a tekmo znova spreobrnili z delnim rezultatom 15:1. Šest minut do konca je Miami vodil za šest, a po delnem izidu 22:12 v prid Bostona zapravil zmago. Chris Bosh se je po poškodbi vrnil na parket in v 14 minutah prispeval devet točk. LeBron James je igral kar 45 minut, sicer dosegel 30 točk, a iz igre zgrešil 14 metov. Še enkrat več bo breme napredovanja na njegovih ramenih.

MVP James je v končnici s Cleveland Cavaliers in Miami Heat odigral 108 tekem. Razen zaključkov posameznih srečanj, je vselej igral dobro. Na tekmah, ko se ni igralo za "življenje", je iztržil 64 zmag in utrpel 36 porazov. Ko pa je bila sezona na nitki, je zmagal le dvakrat in kar šestkrat izgubil. Še naprej je brez šampionskega prstana. Tako kot leta 2008 (s Clevelandom je izpadel po sedmih tekmah) in predlani (izpad po šestih dvobojih) ga odločilno srečanje čaka proti Celticsom. "Vem, koliko bolečin so mi v vseh teh letih zadali. Edino prav je, da se spet odloča proti njim. Da bi se sezona nadaljevala, moramo zmagati v njihovi dvorani. To je to," si maščevanja želi LeBron James.

Jamesova odlična statistika ni dovolj

James ima v letošnji končnici povprečje 29,9 točke (na devetih tekmah je dal več kot 30 točk), 9,1 skoka, 5,3 asistence, 2,1 ukradene žoge in skoraj 50-odstoten met iz igre. Slabši je le pri metu za tri točke: 27-odstoten (zadel je le 16 trojk iz 60 poizkusov). Proti Bostonu je še boljši: 31,8 točke in 10 skokov na tekmo. Pa vendarle: ob torkovem porazu 90:94 je najprej zadel sedem od devetih metov, nato pa le še tri od 14, dobro minuto pred koncem je zgrešil trojko, nakar je prek njega odločilen met na tekmi zadel Paul Pierce. James torej ima zelo dobro statistiko, a da bi jim uspelo, bodo bržkone morali priti do lepe prednosti že pred zadnjo četrtino, predvsem pa bodo morali svoj delež dodati njegovi soigralci.

"Uspe nam lahko le skupaj. LeBron bo postoril, kar se od njega pričakuje in tudi mi bomo, kar se pričakuje od nas. Skupaj nam bo uspelo! Živimo in umiramo skupaj. Ne smete kazati le nanj. To je ekipni šport," odločno zatrjuje povratnik Chris Bosh. Takšen duh šteje! Čeprav so košarkarji Miamija v nezavidljivem položaju, pa je bilo razpoloženje na sredinem treningu zelo dobro. "Dovolj smo disciplinirani, da se bomo znali zbrati za izziv, ki je pred nami. Pot do naslova prvaka lige NBA ni lahka. Takšnih težkih trenutkov ne manjka. Treba je stopiti skupaj in jih prebroditi. Ne moreš jih kar preskočiti," dodaja trener Miamija Erik Spoelstra.

Ne spreglejte