Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 11. 2018,
19.15

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Evroliga Olympiacos Panathinaikos Dimitris Giannakopoulos

Ponedeljek, 12. 11. 2018, 19.15

5 let, 5 mesecev

Po tekmi Panathinaikos : Olympiacos

Grški milijonar pljunil v lastno skledo, Panathinaikosu grozi izključitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Dimitris Giannakopoulos | Dimitris Giannakopoulos je že v preteklosti povzročal težave.

Dimitris Giannakopoulos je že v preteklosti povzročal težave.

Konec tedna je bil na sporedu šesti krog evrolige, v katerem smo bili priča tudi grškemu derbiju med Panathinaikosom in Olympiacosom, na katerem so izgredi in vroča kri že stalnica. Kljub zmagi svojega kluba je tokrat veliko prahu dvignil kontroverzni lastnik Panathinaikosa Dimitris Giannakopoulos, ki se je spravil na svoje rivale. Tokratno jabolko spora - podkupovanje sodnikov.

Med tekmo šestega kroga evrolige in po njej je v Atenah ponovno zavrelo med večnima grškima košarkarskima rivaloma Panathinaikosom in Olympiacosom. Lastnik Panathinaikosa Dimitris Giannakopoulos je na medsebojnem obračunu v Atenah obtožil Olympiacos podkupovanja sodnikov.

Zapisnik tekme:

Med glavnim odmorom na tekmi je glavni mož kluba iz Aten sodnikoma Jakubu Zamojskem in Carmelu Paternicu zabrusil, da sta stavila na zmago Olympiacosa. "Vse vem. Vem, da sta stavila vsak po 20 tisoč evrov na zmago Olympiacosa. Vse dokaze bomo poslali vodstvu evrolige," je med tekmo grozil prvi človek atenskega kluba, vodstvo kluba pa je nato dejalo, do so bile besede Giannakopoulosa narobe razumljene. Lastnik kluba naj bi želel povedati, da je Olympiacos podkupil sodnika za 20 tisoč evrov.

Olympiacos zahteva izključitev

Vodstvo kluba iz Pirej se je medtem že ostro odzvalo na govorice glavnega moža Panathinaikosa, zato so že pozvali vodstvo evrolige, da se Giannakopoulosa in Panathinaikos izključi iz najelitnejšega evropskega tekmovanja.

"Besede Giannakopoulosa in Panathinaikosa o podkupovanju sodnikov so presegle vse meje. Zato bomo nemudoma s pravnimi sredstvi dokazali resnico in očistili podobo Olympiacosa. Vse dokaze smo že predali tožilcem in sodišču", so v izjavi za javnost zapisali pri Olympiacosu."Vodjo evrolige Jordija Bertomea smo že zaprosili, da se na podlagi disciplinskega kodeksa evrolige in klevetanja Giannakopoulosa in Panathinaikos takoj izključi iz evrolige," so še zapisali.

Vroče tudi na tribunah

Obračuni med Oliympiacosom in Panathinaikosom so pogosto deležni vroče krvi, ne le na igrišču, temveč tudi na tribunah. Tudi na nedavni tekmi so s tribun med izvajanjem prostih metov ves čas igralcem z laserji svetili v oči, tuji pa niso niti pretepi, pogosto zavre tudi v prvih vrstah občinstva, kjer sedijo vodilni možje obeh klubov.

Kontroverzni lastnik Panathinaikosa je v preteklosti z obnašanjem že polnil naslovnice časopisov. V prejšnji sezoni je zaradi žaljivih objav na Instagramu, ko so bili njegova tarča člani Fenerbahčeja, dobil prepoved obiskovanja tekem evrolige in eurocupa, a se je Giannakopoulos na to požvižgal. Kljub prepovedi je prisostvoval četrtfinalnim evroligaškim obračunom Panathinaikosa in Real Madrida, ki je kasneje z Luko Dončićem in Anthonyjem Randolphom postal končni zmagovalec.  

Preberite še:

Jimmy Butler
Sportal Problematični NBA zvezdnik si je našel novega delodajalca
Alen Omić
Sportal Blažičeva Barcelona ugnala ruskega tekmeca, razpoloženi Omić znova praznih rok
Ne spreglejte