Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
19. 2. 2015,
22.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Zoran Dragić Miami Heat Phoenix Suns prodaja

Četrtek, 19. 2. 2015, 22.47

8 let

Goran Dragić: Slovenec, ki je obnorel košarkarski svet

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Takšne drame okoli prestopa slovenskega košarkarja, kot je bila v primeru Gorana Dragića, še nismo spremljali. Na veliko veselje je le dočakal svetel trenutek. Skupaj z bratom se selita v Miami.

Pri Phoenix Suns so si naredili medvedjo uslugo, ko so lani poleti v svoje vrste privabili Isaiaha Thomasa, ki je tako kot Eric Bledsoe in naš Goran Dragić po poklicu organizator igre. Onstran luže se je na veliko govorilo in razglabljalo, ali bo trojica lahko delovala skupaj. Rezultatski izkupiček Sonc je približno takšen kot lani, najverjetneje pa jim bo tudi letos za končnico zmanjkalo nekaj zmag. Povrhu vsega pa s svojo vlogo ni bil zadovoljen slovenski košarkar, ki je imel lani neverjetno sezono in si z odličnimi predstavami dvignil svojo ceno v najmočnejši ligi na svetu. Ker ga je trener Jeff Hornacek premaknil z osrednjega mesta na mesto visokega branilca, je postajal vse bolj nejevoljen. Nezadovoljstvo je najprej prek agenta javil klubskemu vodstvu in zahteval, da ga proda.

Ime Gorana Dragića eksplodiralo na socialnem omrežju

Nato je spregovoril tudi sam in med drugim potarnal, da je izgubil zaupanje v vodilne može, ki so ga nekajkrat peljali žejnega čez vodo.

Vse od tistega trenutka se je začela drama za njegovo levo roko. Veliko se je govorilo, da naj bi bil v prestop vključen tudi njegov brat Zoran, ki v ligi NBA še ni dobil prave priložnosti za dokazovanje. Na koncu so se te govorice izkazale za resnične.

Ime Goran Dragić je dobesedno eksplodiralo na socialnem omrežju Twitter. Bil je vroča in opevana roba. Vsi so se spraševali, kam bo šel. Želel si je Los Angeles Lakers, New York Knicks ali Miami Heat. Prestopni rok se je končal v četrtek ob 21. uri, negotovost pa je bila v zraku še nekaj minut pred tem. Skupaj z bratom Zoranom sta okoli 20.45 celo vstopila na avtobus, ki je peljal košarkarje Phoenixa na letališče, od tam pa na gostovanje k Minnesoti.

Bila že na avtobusu, nato pa ekspresno izstopila iz njega

Ko je Goran 11 minut pred iztekom roka izvedel, da so ga skupaj z bratom prodali v Miami, mu je zaigralo srce. Nemudoma sta izstopila iz avtobusa, za njima pa še Thomas, Tyler Ennis in Miles Plumlee, ki so prav tako dobili novega delodajalca. Phoenix je za brata Dragić prejel Dannyja Grangerja, Norrisa Colea, Shawneja Williamsa, Jordana Hamiltona in dva izbora v prvem krogu nabora – torej šest košarkarjev. Suns so nato v kupčiji treh ekip Williamsa in Colea prodali naprej v New Orleans in v zameno dobil Johna Salmonsa.

Slovenec je v zadnjih dneh povsem obnorel ljubitelje košarkarske lige NBA. Kanil je največ pozornosti, zdaj pa njegovi privrženci upajo, da bo zadihal svež zrak v Miamiju in pokazal predstave, kot si jih želi.

Z Miamijem po končnico in poleti po zasluženo pogačo

Prišel je v klub, ki se prav tako bojuje za končnico. Trenutno je v vzhodni konferenci na osmem mestu, ki še pelje v izločilne boje, v svoji sredini pa ima dva izjemno znana košarkarja. Dwayne Wade in Chris Bosh sta ta dva košarkarska gospoda, ki sta še lani skupaj z LeBronom Jamesem tvorila veliki trio.

Kapetan slovenske reprezentance je torej dosegel, kar je želel. Do konca sezone bo njegova letna plača še znašala 7,5 milijona ameriških dolarjev (6,6 milijona evrov bruto), nato pa se bo lahko poleti pogajal za dolgoročno pogodbo, ki bi mu letno lahko navrgla maksimalnih 20 milijonov dolarjev (17,6 milijona evrov bruto).

Ne spreglejte