Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
22. 10. 2015,
10.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Beno Udrih Miami Heat Memphis Grizzlies

Četrtek, 22. 10. 2015, 10.18

8 let

Goran Dragić se je prvič znašel v takšnem položaju

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V ligi NBA se bo čez šest dni začelo zares. Po premoru zaradi težav z gležnjem se je na parket vrnil Beno Udrih, igral je tudi Goran Dragić, ki pa znova ni bil pri metu.

Miami je četrtič zmagal na pripravljalnih tekmah, tudi tokrat pa so levji delež k zmagi prinesli košarkarji s klopi. Trener Eric Spoelstra je začel z najmočnejšo peterko (Goran Dragić, Dwyane Wade, Luol Deng, Chris Bosh in Hassan Whiteside), glavni vlogi v nadaljevanju tekme sta imela Gerald Green (28 točk) in Tyler Johnson (14 točk), Vročica pa je bila boljša od Washingtona.

Dragić je na parketu preživel 25 minut in v tem času proti košu vrgel 14 žog, le tri pa so našle pot skozi mrežico, kar je prineslo šest točk, ob tem pa je imel še po štiri skoke in podaje.

"Prvič sem v takšnem položaju. V preteklih osmih, devetih letih sem vedno igral za reprezentanco. Tako sem bil vse poletje v pogonu in sem ob prihodu v klub že bil v tekmovalni formi," je o razlogih, da še vedno lovi pravo formo, v pogovoru za ameriško spletno stran sun-sentinel.com dejal 29-letnik.

Trenerja ne skrbi

Da bi bil do začetka sezone na pravi ravni, trenira tudi po tekmah. Po zmagi proti Atlanti je tako odšel še na kolo, saj prav zaradi slabe kondicije trpi njegov met. Trojke je na petih pripravljalnih tekmah zadeval le 18-odstotno uspešno, njegov met iz igre pa je 40-odstoten.

"Poskušam spet začutiti svoje noge. Včasih je težko. Dobro odigram prvi dvi četrtini in se počutim dobro, nato pa v tretji in četrti četrtini trčim v steno," pravi Dragić šest dni pred začetkom rednega dela.

"Proti Houstonu je bil videti odlično. Imel sem občutek, kot da še vedno lahko prestavi v eno prestavo višje. Ali napreduje iz dneva v dan in je vsak teden boljši? Je v veliko boljši formi kot pred tremi tedni," Spoelstro ne skrbi za prvega organizatorja njegovega moštva.

Udrih se je vrnil po devetih dneh

Že šestič na prav toliko tekmah je zmagal Memphis, pri katerih je po devetih dnevih premora zaradi težav s poškodb gležnja na parket znova stopil tudi Beno Udrih.

Izkušeni 33-letni Slovenec je nekaj več kot 18 minut igre izkoristil za devet točk (iz igre je zadel tri od 14 metov, nezgrešljiv pa je bil s črte prostih metov), ob tem pa imel še pet skokov in eno podajo.

Grizliji so šele po podaljšku ugnali Atlanto, prvo ime pri zmagovalcih pa je bil z 19 točkami in 13 skoki Zach Randolph.

Ne spreglejte