Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 12. 2014,
19.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Zoran Dragić Beno Udrih

Sreda, 17. 12. 2014, 19.09

8 let

Goran Dragić po bolečinah v hrbtu znova pod koši in to z izjemno predstavo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Stoodstotni izkupiček za Slovenca v ligi NBA. Goran Dragić je s Phoenixom ugnal Charlotte Hornets, Beno Udrih pa je z Grizliji slavil nad ekipo San Antonio Spurs.

Phoenix je v severnoameriški košarkarski ligi NBA prav po zaslugi Ljubljančana prekinil črni niz šestih porazov. Sonca iz Arizone so s 13 zmagami in 14 porazi trenutno deveto moštvo na lestvici zahodne konference lige NBA.

"Vpisali smo pomembno zmago. V nekaj zadnjih tekmah smo bili tako blizu, vendar pa smo zaradi porazov začeli dvomiti v sebe," je bil v izjavi za medije onstran Atlantika zadovoljen slovenski košarkarski reprezentant Goran Dragić, potem ko je prvič v zadnjih štirih dneh stopil na parket.

Dragić je še dejal, da je v zadnji četrtini bil na robu zmožnosti, komaj je čutil nogi, vendar pa je stisnil zobe, saj najbolj od vsega sovraži, ko mora izpustiti katero od tekem. Njegovega brata Zorana Dragića znova ni bilo v postavi Phoenixa.

Goran Dragić je bil najučinkovitejši košarkar arizonskih sonc, tri točke več od slovenskega reprezentanta je prispeval Isaiah Thomas. Pri Charlotte je Al Jeferson prispeval 28 točk in 10 skokov.

Udrih strelsko neučinkovit, ekipi pomagal s podajami

Prava drama se je odvila v San Antoniu, kjer so se udarili domači Spurs, branilci naslova, in trenutno drugo najboljše moštvo Zahoda Memphis Grizzlies. Aktualni prvaki lige NBA so klonili šele po treh podaljških s 116:117. Memphis je vpisal še šesto zaporedno zmago ter skupno 21 zmago v tej sezoni.

Na parketu je zaigral tudi Beno Udrih, ki v 16 minutah igre strelsko ni bil učinkovit, zgrešil je štiri mete za dve točki in tri mete za tri točke, je pa svoji ekipi pri zmagi pomagal s šestimi podajami, enim skokom in blokado.

Prvi strelec Memphisa je bil katalonski velikan Marc Gasol s 26 točkami, Zach Randolph je prispeval 21 točk in 21 skokov, Vince Carter pa je v majici grizlijev z 18 točkami izkazal s svojim rekordnim izkupičkom sezone.

Pri San Antoniu je Danny Green vpisal 25 točk, Tim Duncan se je ustavil pri 23 točkah in 16 ujetih odbitih žogah, Manu Ginobili pa je dodal 21 točk. Košarkarji San Antonia so zadeli kar 17 trojk, vendar pa so bili nenatančni pri izvajanju prostih metov 13:27.

Ne spreglejte