Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
21. 7. 2014,
21.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Phoenix Suns

Ponedeljek, 21. 7. 2014, 21.53

8 let

Goran Dragić o navodilih iz ZDA: Igral bom lahko le na treh tekmah

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za Gorana Dragića je dvojna vloga, ki mu jo je dodelil selektor, le dodatna spodbuda. Z ekipo bo začel s polno paro trenirati po kitajski turneji, to je bila ena od zahtev Phoenixa.

Če je bil v izbrani vrsti že navajen, da je imel na parketu glavno besedo, bo v tej reprezentančni akciji tudi kapetan Slovenije. Goran Dragić je namreč s svojo košarkarsko veličino na parketu kakor tudi zunaj njega olajšal delo Juretu Zdovcu, ko je moral imenovati prvega moža slovenske ekipe.

Razumljivo je selektor zato tudi sprejel pogoje Phoenixa, da Goran najprej opravi začrtan klubski program priprav, nato pa se priključi reprezentanci – ta datum bo 7. avgust. A bodo omejitve tudi na prijateljskih tekmah, pravi Gogi: "V klubu so se odločili, da bom lahko igral na treh pripravljalnih tekmah – proti Grčiji, Braziliji in ZDA. Ne želijo, da bi bil preobremenjen. Težko mi bo, ker ne bom mogel igrati. Takšna so bila navodila iz ZDA. Upam, da bom lahko na parketu kakšen obračun več. Bomo videli. Težko je pritiskati nanje. Že to, da sem tukaj, je zelo veliko."

K sreči na prvenstvu nato ne bo imel ovir: "Na prvenstvu bom igral. So mi pa rekli, da moram proti ZDA igrati dobro." (smeh, op. p.)

Za Slovenijo in seveda za Gorana je zelo pomembno, da gleženj, s katerim je imel ogromno težav med sezono, zmore večje obremenitve. "Dokler ni težav in nič ne zaškripa, se nimam kaj bati," pravi Dragić.

Ker dobro ve, da moraš za uspeh velikokrat premagati samega sebe, poskuša takšno miselnost vcepiti tudi mlajšim rodovom, saj verjame, da lahko le tako napredujejo, nato pa sledijo rezultati.

"Nekateri imajo morda malce manj kondicije. Ko si utrujen, glava deluje drugače. Ravno takrat morajo narediti klik v glavi. Iti morajo čez sebe, ker jim bo to pomagalo na tekmah. Ne bi govoril o imenih tistih, ki jim je treba to povedati," je v smehu sklenil član Phoenix Suns, ki bo med kitajsko turnejo, na kateri bo Slovenija med 28. julijem in 5. avgustom, treniral doma pod vodstvom pomočnika v izbrani vrsti Gašperja Potočnika.

Ne spreglejte