Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
15. 9. 2017,
18.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,30

5

Natisni članek

EuroBasket 2017 Goran Dragić Goran Dragić

Petek, 15. 9. 2017, 18.52

6 let, 6 mesecev

Intervju s kapetanom slovenske reprezentance

Goran Dragić je bil v zadnjih dneh v posebnem balončku #intervju

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,30

5

Goran Dragić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po veliki zmagi Slovenije nad Španijo v polfinalu evropskega prvenstva so slovenski košarkarji zasluženo proslavili zgodovinsko uvrstitev v finale in premierno člansko medaljo na večjih tekmovanjih. Kapetan Goran Dragić je prejemal čestitke od vsepovsod, spregovoril je tudi o tem, kako se je v zadnjih dneh nekoliko umaknil.

Od našega poročevalca iz Istanbula. | Foto:

Kako se počutite po prespani noči?
Nič nismo spali (smeh, op. a.).

Ste že zbrali vse misli?
Zelo težko karkoli rečem. Imeli smo pozno večerjo ob pol enih zjutraj, nato pa se veselili do jutra. Danes se bomo regenerirali. Sploh še ne vemo, kaj smo dosegli. To, da v polfinalu premagaš veliko Španijo, eno od najboljših ekip zadnjega desetletja, je nekaj fenomenalnega. Zelo sem vesel. Ne bi si mogel zamisliti lepšega konca tega turnirja. Kot nekakšna pravljica je vse skupaj.

Čutite evforijo?
Niti ne. Če bi bil doma v Sloveniji, bi jo. Morda jo malce na tekmi, vendar si osredotočen na svojo nalogo. Morda se zaradi tega ne zavedamo, kaj smo dosegli. V ponedeljek bo to prišlo za nami, ko bomo prišli v Slovenijo, kjer bo na sprejemu velika množica.

Goran Dragić | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Ali si predstavljate, kakšna norišnica je pri nas?
Težko si predstavljam, ker še nikoli nismo bili v takšnem položaju. Morda na domačem evropskem prvenstvu, ko smo bili peti in imeli potem na Kongresnem trgu lep sprejem.

Je telefon po veliki zmagi nad Španijo nenehno brnel?
Je, že zdaj se opravičujem vsem, ki jim nisem odpisal. Toliko je sporočil, da preprosto ne moreš odpisati. V zadnjih treh, štirih dneh sem dal telefon nekako na stran. Bilo je preveč čestitk, klicev. Nisem se javljal, odpisoval. Bil sem v svojem balončku, da sem se izoliral od norišnice in se pripravljal na tekmo.

Ste misli že usmerili proti finalu?
Danes sem že obrnil list. Zjutraj še ne, popoldne pa že. Najprej sem se naspal, pozneje pa bomo šli z ekipo na večerjo ter na ogled polfinala med Rusijo in Srbijo. Jutri bomo opravili dober trening in se pripravili na finale.

Kaj vam pomeni to, da se vas vse ekipe bojijo? Španski selektor Sergio Scariolo se je že pred tekmo opravičeval španskim medijem, saj je Slovence močno hvalil. Kot da bi pričakoval ta poraz …
To je dokaz, da igramo najboljšo košarko na turnirju. Tega ne smemo jemati zlahka. Na vsaki tekmi se to spremeni. Dosegli smo, kar smo hoteli. Ne smemo se ustaviti. Imamo še eno tekmo. Vsi napovedujejo zlato medaljo. Ponjo bomo šli. Ne moreš na teren pripeljati samo svojega imena, ampak tudi svojo igro.

Slovenska zastava je košarkarje dodatno motivirala. | Foto: Slovenska zastava je košarkarje dodatno motivirala. Proti Španiji ste že imeli nekoliko večjo podporo s tribun. V kakšno pomoč so vam navijači?
Škoda, da nismo kje bližje, na primer v kakšnem Zagrebu, ker bi bila vsa dvorana obarvana v zeleno. Ne glede na to bi se navijačem zahvalil za podporo. Ne samo tu v Istanbulu, ampak tudi v Helsinkih. Vemo, da je daleč in drago. Kljub temu so nas prišli spodbujat. Upam, da smo jim poplačali. Zdaj nas čaka še ena tekma in upam, da bo več kot pol dvorane naše. Brez njih ne bi šlo, zlasti proti Španiji. Tisti koš, za katerim so bili, je gorel. Slovenska zastava se je dvigovala. Bilo je fenomenalno. To je tisto, kar naredi evropsko prvenstvo čarobno. Vseskozi se ga bom spominjal.

V nedeljo lahko osvojite naziv najkoristnejšega košarkarja (MVP) prvenstva in zlato medaljo. Bi se vam lahko zgodilo kaj lepšega?
Kaj bi bilo lahko lepše? Vseeno mi je za naziv MVP, samo da dvignem pokal. To sem si želel, ko sem bil majhen in ko sem igral na Iliriji, pri Slovanu. Takrat, ko še nisem vedel, da bom profesionalni košarkar. Takrat sem gledal Jugoslavijo. Če bomo to dosegli, bo to nepozabno.

Ne spreglejte