Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 4. 2019,
22.30

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72

Natisni članek

Boston Celtics Milwaukee Bucks Houston Rockets Golden State Warriors

Torek, 30. 4. 2019, 22.30

4 leta, 11 mesecev

KONFERENČNI POLFINALE NBA, 30. APRIL

Prvaki še drugič ugnali Rakete, najboljša ekipa rednega dela do izenačenja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72
Giannis Antetokounmpo | Milwaukee je s 123:102 premagal Boston. Levji delež k zmagi je z 29 točkami in desetimi skoki prispeval Giannis Antetokounmpo. | Foto Reuters

Milwaukee je s 123:102 premagal Boston. Levji delež k zmagi je z 29 točkami in desetimi skoki prispeval Giannis Antetokounmpo.

Foto: Reuters

V ligi NBA sta bila v noči na sredo na sporedu dva obračuna. Aktualni prvaki Golden Staten Warriorsi so na domačem parketu s 115:109 še drugič premagali Rakete iz Houstona in v polfinalni seriji zahoda vodijo že z 2:0. Na drugem obračunu večera pa je najboljša ekipa rednega dela Milwaukee izkoristila priložnost in se Bostonu maščevala za poraz na prvi tekmi konferenčnega polfinala. Milwaukee je na krilih domačih navijačev zmagal z ugodno razliko, s 123:102, in v seriji zmag rezultat izenačil na 1:1.

Branilci naslova prvakov lige NBA, Golden State Warriorsi, so ekipo Houston Rockets premagali tudi na drugi tekmi konferenčnega polfinala. Bojevniki so z 29:20 povedli v prvi četrtini, nato pa ohranjali prednost vse do konca. Pri zmagovalcih, ki so igrali na domačem parketu, je bilo razpoloženih več igralcev: Kevin Durant je dosegel 29 točk, Klay Thompson 21, Stephen Curry pa jih je k zmagi dodal 20. Curry si je poškodoval sredinec leve roke, a je rentgen pokazal, da ne gre za zlom in je igro (s povitim prstom) lahko nadaljeval.

James Harden jo je skupil na parketu in je moral za kratek čas zapustiti igrišče. Vrnil se je v drugi četrtini. | Foto: Reuters James Harden jo je skupil na parketu in je moral za kratek čas zapustiti igrišče. Vrnil se je v drugi četrtini. Foto: Reuters

Na strani poraženih Raket je bil pričakovano najučinkovitejši James Harden, ki je dosegel 29 točk in sedem skokov. Harden je kmalu na začetku tekme dobil udarec v oči (v boju za žogo ga je nehote zadel Draymond Green) in je moral zapustiti parket, a se mu je uspelo vrniti in kljub težavam z vidom pokazati, kaj zna.

Tretja tekma konferenčnega polfinala na zahodu bo v soboto v Houstonu.

Oglejte si vrhunce obračuna med ekipama Golden State Warriors in Houston Rockets (115:109):

 

 

Vrhunci obračuna med ekipama Milwaukee Bucks in Boston Celtics:

 

Milwaukee je na drugi tekmi konferenčnega polfinala na vzhodu slabše začel (po prvi četrtini je zaostajal za pet točk, 25:30), nato pa je izdatno pritisnil na plin in že v drugi četrtini stvari postavil na svoje mesto, v drugem polčasu pa je samo še stopnjeval tempo, vse do končnega rezultata 123:102, kar mu je prineslo izenačitev v številu zmag (1:1).

Znova se je izkazal grški košarkar Giannis Antetokounmpo, glavni kandidat za naziv najkoristnejšega igralca lige NBA (MVP). Dosegel je 29 točk in prispeval 10 skokov. Odličen je bil tudi Khris Middleton, ki je na svoj statistični račun vpisal 28 točk (od tega kar sedem trojk) in sedem skokov.

Pri poraženem Bostonu je bil najbolj razpoložen Marcus Morris, ki je dosegel 17 točk. Točko oz. dve manj sta prispevala Jaylen Brown in Al Horford, ta je bil zaslužen še za osem skokov.

Tekmeca se bosta še tretjič pomerila v petek. Gostitelj bo Boston.

Liga NBA, 30. april

Konferenčni polfinale, izidi v zmagah:

Zahodna konferenca:

Golden State Warriors - Houston Rockets 1:0
Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 1:0

Vzhodna konferenca:

Milwaukee Bucks - Boston Celtics 0:1
Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 1:1

Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1. 

Preberite še:

 
Boston Milwaukee
Sportal Boston si je priigral prednost domačega terena, do prve zmage tudi Golden State Warriors

 

 

Ne spreglejte