Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
17. 12. 2017,
21.12

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

Natisni članek

Gašper Okorn Saša Dončić Ilirija Petrol Olimpija

Nedelja, 17. 12. 2017, 21.12

6 let, 4 mesece

Gašper Okorn je izgubil živce: Dovolj je bilo!

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

Čeprav so košarkarji Petrola Olimpije zanesljivo dobili mestni obračun državnega prvenstva proti Iliriji (90:76), pa je izključeni trener "zmajev" Gašper Okorn Tivoli zapuščal s povišanimi toni in očitnim nezadovoljstvom.

Gašper Okorn je v Tivoliju izgubil živce, ne pa tudi para točk. | Foto: Sportida Gašper Okorn je v Tivoliju izgubil živce, ne pa tudi para točk. Foto: Sportida

Trener Olimpije Gašper Okorn zaradi izključitve ni dočakal konca ljubljanskega obračuna desetega kroga 1. SKL, saj je zaradi dveh tehničnih napak predčasno odkorakal v slačilnico. Od tam so še lep čas po tekmi prihajali povišani toni, iz katerih bi človek lahko sklepal, da je zmago slavila Ilirija. A je ni, še vedno oslabljena Petrol Olimpije je po obvladovanju nadzora v večjem delu tekme in predvsem z odločno igro v končnici z rezultatom 90:76 vknjižila šesto zmago v prvenstvu. Okorn je svoji zasedbi sicer javno čestital, a je več besed namenil sodnikom.

"Naj sodijo najboljši!"

"Vsa čast Iliriji. Jo spoštujem in trdim, da mora imeti Ljubljana najmanj dva prvoligaša. A nekaj je realnost, nekaj pa želje. Kar smo videli danes, ni dobro za košarko. Morda bo kdo to označil za lepo in energično košarko. A so stvari, ki presegajo mejo dobrega okusa," je po tekmi ugotavljal Okorn in pozval sodniško združenje, naj strni svoje vrste, in poskrbi, da bodo tudi v 1. SKL sodili vsi najboljši sodniki. "Tako je tudi v tujini. Tudi tam tekme sodijo najboljši," je dejal Okorn, ki pa se v konkretne odločitve ni želel spuščati.

Ilirija ljubljanski primat prepušča Olimpiji. | Foto: Sportida Ilirija ljubljanski primat prepušča Olimpiji. Foto: Sportida

Ne iščemo zaščite

"Naj bo jasno, da Olimpija ne iščemo zaščite ali pomoči. Nikoli je nismo bili deležni, nikoli je ne bomo. Tega torej ne pričakujemo. Pričakujemo pa, da se tudi nas spoštuje. Poleg tega tudi ne bomo dovolili, da se nas ne spoštuje. Ne! Dovolj je bilo," je še pristavil Okorn, ki ga zdaj čaka kratka priprava na naslednjo tekmo lige prvakov. Že v torek bo namreč v Stožicah gostoval "slovenski" Banvit, kjer pod vodstvom Saša Filipovskega igra tudi Gašper Vidmar. "Zmaji" bodo Turke pričakali v oslabljeni postavi, saj Talor Battle, Jan Barbarič, Erjon Kastrati in novinec Igor Tratnik še niso pripravljeni, pod vprašajem pa je tudi nastop Domna Lorbka.

Dončić: Sojenje? Korektno

Po Okornovem monologu, ki je sedmo silo tudi prosil, naj z dodatnimi vprašanji ne priliva olja na ogenj, je bilo zanimivo slišati tudi, kako na sojenje gleda trener poraženega moštva Saša Dončić. "Olimpija je bila izjemno motivirana. To mi je všeč. Navsezadnje je to pohvala za naše delo. Morda tudi zaradi tega malce več živčnosti. Reakcije ob sodniških odločitvah pa težko komentiram. Nisem bil blizu. Lahko rečem le, da je bilo sojenje povsem korektno," je dejal trener Ilirije, ki je v devetem krogu prvenstva vknjižil peti poraz, s čimer se je znova nagnil v spodnji del lestvice.

Aleksa Nikolić je nova okrepitev Ilirije. | Foto: Getty Images Aleksa Nikolić je nova okrepitev Ilirije. Foto: Getty Images

Nov obraz v Iliriji

"Olimpija je tokrat zmagala zasluženo, čeprav končni rezultat ni povsem realen. Mi smo svojo priložnost zamudili. Svojim fantom vseeno nimam prav veliko očitati. Borili so se. Imajo še nekaj rezerv. Treba pa je vedeti, da je večina igralcev Ilirije Olimpijo do sedaj gledala le prek malih ekranov. Zato je igranje proti takšni ekipi spektakel. Še več, večinoma so bili enakovredni," je tekmo ocenil Dončić, ki ne bo prav dolgo čakal na priložnost za revanšo. Že čez 12 dni bo namreč na sporedu zaostala tekma prvega kroga. Takrat bo za Ilirijo že igral tudi 22-letni srbski branilec iz izkušnjami iz lige NCAA Aleksa Nikolić.

Ne spreglejte