Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
28. 10. 2014,
8.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Zoran Dragić Phoenix Suns

Torek, 28. 10. 2014, 8.45

8 let

G. Dragić: K sreči imamo ob sebi strica Zokija

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Phoenix Suns bodo vse oči uprte v Gorana Dragića, ki je imel izjemno zadnjo sezono. Kot pravi, bodo za končni uspeh ključne tekme, na katerih bodo morali zmagati.

Phoenix Suns je med poletjem doživel nekaj kadrovskih sprememb. V klub je prišel tudi Zoran Dragić, ki se pripravlja na krstno sezono v ligi NBA. Njegov starejši brat Goran verjame, da lahko letos preskočijo lansko oviro, ki pelje v končnico.

"Ključno bo, da bomo pravi na tistih manjših tekmah, na katerih moramo zmagati. Na tistih, na katerih bomo na papirju favoriti. V pretekli sezoni smo izpustili preveč takšnih tekem, zato se tudi nismo uvrstili v končnico. Mislim, da bomo s to ekipo še boljši. Upam, da bodo navijači prišli in navijali za nas, saj so naš šesti igralec. V zadnji sezoni so nam veliko pomagali," je za AZ Central dejal kapetan Suns.

Številka 1 na dresu daje dodatno vedeti, da je vodja kluba iz Arizone, zato tudi navijači veliko pričakujejo od njega. V zadnji sezoni je dobesedno eksplodiral in imel povprečje 20,3 točke, 5,9 podaje, 3,2 skoka in 1,4 ukr. žoge, kar ga je uvrščalo med najboljše košarkarje v najmočnejši ligi na svetu.

"Vedno se je lepo vrniti in igrati za svojo državo"

V ZDA je pripotoval z reprezentančne akcije, v kateri je na svetovnem prvenstvu v četrtfinalu izgubil prav proti košarkarjem ZDA, s katerimi se bo dnevno srečeval onkraj luže. "Povsem drugače je igrati za klub ali reprezentanco. Vedno se je lepo vrniti in igrati za svojo državo. S soigralci smo skupaj odraščali. Če sem pošten, pa je razlika med igralci tukaj in v reprezentanci velika. V Phoenixu imamo kakovostnejše košarkarje, zato je zame lažje. Ko igram za Slovenijo, so vsi osredotočeni name, kar je zelo težko. Vedno so trije, ki me skušajo zaustaviti," poudarja otrok Kosez.

Tudi sam se je lani podal na pot starševstva in kmalu bo minilo eno leto, odkar sta skupaj z ženo Majo pozdravila prihod Matea na svet: "Z ženo naju kar dodobra zafrkava. Pri enajstih mesecih je zanj vse zanimivo. Nikdar ni pri miru. Vsepovsod po hiši je. K sreči imamo ob sebi strica Zokija, ki kdaj priskoči na pomoč, vendar ne želim pritiskati na brata, saj mora dovolj stvari postoriti pri uvajanju v ekipo."

Navijači Phoenixa upajo na podobne predstave Gorana tudi v novi sezoni, ki se bo za Sonca začela 29. oktobra proti Los Angeles Lakers, na vprašanje novinarja, ali bo vanjo vstopil kaj bolj spočit kot po EuroBasketu v Sloveniji, pa kapetan slovenske košarkarske reprezentance odgovarja: "Če sem pošten, ne vem. Mislim, da je približno enako, vendar me nič ne skrbi. V Phoenixu imamo odlično trenersko osebje, ki opravlja neverjetno delo, da košarkarji ostanemo zdravi. Vse preostalo je na nas, kako zdravo jemo, kako skrbimo za lastno telo …"

Ne spreglejte