Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
17. 9. 2015,
11.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tony Parker Sergio Scariolo Francija Španija polfinale

Četrtek, 17. 9. 2015, 11.10

8 let

Francoski zvezdnik Tony Parker hotel zaposliti španskega selektorja

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na evropskem prvenstvu v košarki bo danes vse v znamenju polfinalnega spektakla med Francijo in Španijo. Gostitelji veliko pričakujejo od prvega zvezdnika Tonyja Parkerja.

Čeprav velja med Francijo in Španijo rivalstvo, pa so košarkarji obeh ekip v dobrih odnosih, morda je na tapeti le Rudy Fernandez, potem ko je pred štirimi leti na EuroBasketu Tonyja Parkerja grdo položil na tla. Slednji pa je že večkrat poudaril, da se s španskimi igralci druži sicer tudi izven parketa. S Paujem Gasolom in njegovo ženo hodijo celo na večerje.

A ko je boj na parketu, prijateljskih vezi ni, saj vsak nastopa za svojo ekipo. V francoskem taboru drevi – tekma se bo začela ob 21. uri – veliko pričakujejo od Parkerja, ki je v četrtfinalu proti Latviji pokazal pravi obraz.

Na ramenih ima brez dvoma ogromno pritiska. Takšnega verjetno še ni imel, saj igra pred domačimi navijači, ki od njega in soigralcev pričakujejo zlato medaljo, to pa branijo iz Slovenije, kjer so jo pred dvema letoma premierno osvojili za Francijo.

"Parker je superzvezdnik"

Da bo Parker eden od ključnih mož Francije, se zaveda tudi italijanski strokovnjak na klopi Španije Sergio Scariolo, ki je s košarkarji z Iberskega polotoka dvakrat osvojil EuroBasket (2009 in 2011), leta 2012 pa jih je popeljal še do srebrnega odličja na olimpijskih igrah v Londonu.

"Parker odlično razigrava soigralce, vendar ima Francija ogromno košarkarjev, ki lahko naredijo razliko. Dobro sodeluje z Nandom De Colom. Tonyja poznam. Spoštujem ga, je superzvezdnik in prepričan sem, da bo proti nam odigral odlično," pravi Scariolo.

Ni veliko manjkalo, da ne bi Scariolo in Parker sodelovala tudi na klubskem področju. Francoz je namreč predsednik Asvela in pred letom dni je hotel italijanskega strokovnjaka zaposliti, vendar je zdajšnji prvi mož stroke pri Špancih takrat odklonil vabilo. "Res sva se pogovarjala, vendar čas zame ni bil pravi. Ponudba me je zelo zanimala, saj ima klub velike ambicije," je še dejal Scariolo.

Ne spreglejte