Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 10. 2011,
14.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Union Olimpija Sašo Filipovski

Ponedeljek, 17. 10. 2011, 14.54

8 let

Filipovski: Prihaja najnevarnejša "žival"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mlado in neizkušeno ekipo Uniona Olimpije po treh zmagah v ABA ligi v četrtek čaka najzahtevnejši test uvodnega dela sezone. V Stožice prihaja zvezdniška Barcelona, a Ljubljančani se ne predajajo.

Prav Barcelona je bila v minuli sezoni prva ekipa v evroligi, ki je uspela premagati Union Olimpijo v Stožicah. Vsaj na začetku te sezone Barcelona še ne deluje prepričljivo, a ima v svojih vrstah izjemne košarkarje. Tudi našega Erazma Lorbka. Da bi košarkarjem Olimpije uspel lanski podvig, ko so na uvodni tekmi premagali Efes Pilsen, se zdi tokrat zelo zahtevna naloga. "Igramo proti ekipi, ki je izredne kakovosti. Na vsaki poziciji ima dva odlična igralca. Ekipa s trenerjem, ki je že dalj časa na klopi in jo dogradi z odličnimi igralci. Igrajo hitro košarko, agresivno v obrambi, veliko tečejo v protinapad. Imajo odlične skakalce pod košem in hitre branilce, ki dobro prebijajo prvo linijo. Gre za ekipo, ki cilja na osvojitev evrolige," je uvodoma dejal Sašo Filipovski.

Po znanem receptu nad velikana

Strateg Olimpije verjame, da njegova prenovljena in mlada ekipa lahko igra proti katalonskemu velikanu, a le na pregovorno borbeni način. "Naša želja je, da 40 minut odigramo najbolje, kolikor zmoremo, da damo vse od sebe in pokažemo borbenost. Želimo odigrati na visokem nivoju, konstantno vseh 40 minut, tako v obrambi, kot v napadu. Se nam pa dogaja, da imamo padce v igri. V kolikor nam bodo pomolili prst, jih bomo zagrabili za roko. Zgolj s čvrsto, trdo, borbeno igro in veliko koncentracijo in ekipno igro se da igrati z Barcelono," je dejal Filipovski.

Gre v napadu, ne pa v obrambi

Tudi poraz Barcelone v nedeljo v Sevilli proti Cajasolu verjetno ne gre v prid zasedbi Olimpije. "To pomeni, da je ranjen lev najbolj nevarna žival. Ne čutimo nobene evforije. Ekipa se zaveda, da smo na uvodnih tekmah evrolige dali vse od sebe, dali zadnji atom moči za zmago. Barcelona je tri stopnice močnejša od ekip v ABA ligi. Zmaga v Beogradu nas ne bo uspavala. Ta poraz Barcelone ji lahko le dvigne energijo in pristop. Pogumno je treba iti v tekmo in imeti nekaj upanja za presenečenje. Rastemo iz tekme v tekmo, z obrambo nisem zadovoljen. Na zadnji tekmi nam obramba ni stekla, nam je pa stekel napad. V pripravljalnem obdobju smo igrali pav nasprotno. Sedaj se kaže drugačna slika. Smo še mlada in neizkušena ekipa. Če bomo želeli igrati konstantno, bomo morali pojesti še veliko žgancev," odgovarja mladi košarkarski strokovnjak.

Jagodnik: Lahko le veliko pridobimo

Med košarkarji Olimpije imata z Barcelono še največ izkušenj Goran Jagodnik in Damir Markota, ki sta tudi v minuli sezoni dvakrat občutila moč Kataloncev. "Vsi vemo kdo in kaj je Barcelona. Malo je spremenila ekipo v primerjavi z lansko sezono, a vseeno so njihovi nosilci igre ostali. So zagotovo ena najboljših ekip v Evropi, ki je resen kandidat za uvrstitev na zaključni turnir. Nimamo kaj izgubiti, lahko pa veliko pridobimo. Verjamemo, da bo dvorana Stožice polna in da bo publika naš šesti igralec. Igrati moramo dobro obrambo skozi celotno tekmo, ne zgolj na trenutke ter odločno v napadu. Če nam bodo dali priložnost, bomo naredili vse, da tekmo zmagamo," je povedal kapetan Olimpije.

Ne spreglejte