Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 2. 2013,
12.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Olimpija Partizan Sašo Filipovski

Nedelja, 24. 2. 2013, 12.57

8 let

Filipovski po zmagi v Beogradu: Odločila je ena žoga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Košarkarji Partizana so po dolgih letih priznali domač poraz proti "zmajem". Sašo Filipovski je bil srečen po veliki zmagi, domači strateg Duško Vujošević pa je pohvalil dobro igro Ljubljančanov.

Olimpija je ob polčasu vodila za pet, vendar je nato sledila črna tretja četrtina in že mnogokrat viden scenarij se je prikradel v misli. S tem se niso strinjali Ljubljančani in z odlično obrambo v zadnji četrtini, v kateri so črno-belim dovolili le osem točk, prišli do pomembne zmage. "Nasproti sta si stali dve najmlajši moštvi v ligi ABA, ki premoreta veliko talenta. Medtem ko imajo ostali starejše igralce, se Olimpija in Partizan trudita iste rezultate doseči z mladimi igralci, kar je najtežje. Odločila je eno žoga, igrala se je čvrsta in trda košarka in srečen sem, da smo uspelo zmagati proti zelo dobremu nasprotniku, ki ima odličnega trenerja. Mladi igralci so nepredvidljivi, včasih me presenetijo negativno, včasih pa pozitivno," je bil po tekmi vesel strateg "zmajev" Sašo Filipovski.

Vujošević: "Poraz je vedno težek"

Manj razlogov za veselje je imel seveda domači strateg Duško Vujošević, ki je obžaloval predvsem prelahko zapravljeno prednost osmih točk. "Takšna, kakršna je bila cela tekma, takšen je bil tudi zadnji napad. Olimpija je odlično igrala, čvrsto in borbeno, kot da igra doma. Veliko priložnost smo imeli, ko smo povedli za osem točk, vendar smo Ljubljančanom pustili serijo trojk, s katero so se vrnili v tekmo in bili v psihološki prednosti. Ko smo videli, v kakšnem položaju se nahajamo, nismo našli protistrupa. Zapadli smo v paniko. Poraz je vedno težek, težko rečem, kakšne posledice bo imel, vsekakor pa ne bodo majhne," je po drugem zaporednem porazu dejal Vujošević.

Olimpija se po nepopolnem 22. krogu nahaja na šestem mestu, za četrtim, ki še vodi na finalni turnir četverice, pa štiri tekme do konca rednega dela, zaostaja za dve zmagi.

Ne spreglejte