Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
6. 7. 2012,
14.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Union Olimpija Sašo Filipovski

Petek, 6. 7. 2012, 14.17

8 let

Filipovski: Atraktivna skupina in brez pričakovanj

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Bolj kot s tekmeci se v taboru Olimpije po žrebu skupin evrolige ukvarjajo z lastnim obstojem. Trener Sašo Filipovski poudaril, da so dobili atraktivno skupino, vendar pričakovanj še nima.

Panathinaikos, Real Madrid, Himki, Fenerbahče, Union Olimpija in kvalifikant je skupina A uvodnega dela evrolige. Slovenski predstavnik se je znašel v izjemno težki skupini, v kateri je utopično pričakovati, da se bo uvrstil v TOP 16. Sploh, če pogledamo na stanje, v kakršnem je klub.

Evroliga je postavila ultimat Ljubljančanom, da morajo do 20. julija poravnati vse obveznosti do Golubovića, Bavčića in Djordjevića v višini približno 450.000 evrov. V kolikor to ne bo naredila, jo čaka odvzem licence, kar pomeni slovo od nastopanja v evroligi za prihajajočo sezono. Drugi datum je 20. september, ko se novi dolgovi do igralcev ne smejo povečevati in do takrat mora biti finančna shema pri Olimpiji bistveno bolj urejena, sicer se bo vodstvo elitnega evropskega klubskega tekmovanja odločilo, da bo mesto Olimpije v evroligi zasedel francoski Le Mans.

"Dobili smo izjemno težko, a tudi zelo atraktivno skupino. Lahko smo veseli, da bomo v Stožicah gostili vrhunske igralce in vrhunske trenerje. Panathinaikos, Real, Fenerbahče in Himki so zagotovilo za spektakel, izjemno močan pa bo tudi tisti, ki se bo v skupino prebil skozi kvalifikacije. O naših pričakovanjih ta trenutek ni mogoče govoriti, verjamem pa da se bo položaj v klubu izboljšal in da se bo našla dobra volja in pozitivna energija, predvsem pa denar za izpolnitev zahtev, ki nam jih je naložila evroliga, če hočemo v njej še letos sploh nastopati," je po žrebu dejal trener Olimpije Sašo Filipovski, ki ima sicer veljavno pogodbo s klubom, vendar verjetno tudi sam ne ve, kaj lahko pričakuje v prihodnje. Dejstvo pa je, da ne more kupovati nobenega igralca, saj ima klub zaradi neporavnanih obveznosti blokiran račun in prepoved registracije novih košarkarjev.

Ne spreglejte