Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 5. 2020,
7.53

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NBA Patrick Ewing

Četrtek, 7. 5. 2020, 7.53

3 leta, 11 mesecev

Ewingu ukradli zlati olimpijski kolajni, a je dobil repliki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Patrick Ewing | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Nekdanji košarkarski zvezdnik NBA, na otoku Jamajka rojeni Patrick Ewing, je v pogovorni oddaji Dan Patrick Show razkril, da so mu vlomilci, ki so vlomili v njegov dom v New Yorku, ukradli zlati olimpijski kolajni z OI 1984 in 1992, predsednik ameriške košarkarske zveze Jerry Colangelo pa mu je pomagal dobiti rezervni kolajni, torej duplikata.

Ewing je prvič javno spregovoril o vlomu v njegov newyorški dom. Nastopil je ob izdaji dokumentarca o Michaelu Jordanu, s katerim sta bila prijatelja.

"V New Yorku so v nekem trenutku namerno vlomili v mojo hišo in mi ukradli medalji. Včasih je res bedno biti slaven," je Ewing spregovoril o neprijetni izkušnji izpred nekaj let.

Priznal je, da sta imeli olimpijski kolajni zanj veliko čustveno vrednost. Osvojil ju je z reprezentanco, sanjskim moštvom ZDA, katerega del je bil na OI leta 1984 v Los Angelesu in leta 1992 v Barceloni.

Vlomilci so mu odtujili tudi šampionski prstan za naslov prvaka leta 1984 skupaj z univerzo Georgetown v ligi NCAA. Ewing je trenutno trener ekipe na tej univerzi v Washingtonu.

"On (Colangelo, op. p.) mi je zelo pomagal pri pridobivanju replik izgubljenih medalj. Je odličen fant," je povedal nekdanji košarkar.

NBA | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Nikoli ni osvojil naslova prvaka v ligi NBA

Enajstkratni udeleženec tekme vseh zvezd lige NBA sicer nikoli ni osvojil naslova prvaka v ligi NBA. Kot igralec New York Knicks je zaradi poškodbe lahko le s klopi spremljal, kako so se njegovi kolegi na parketu borili v finalu lige NBA v letih 1994 in 1999. Dvakrat so nato izgubili najprej proti Houston Rockets s 3:4, pet let pozneje pa proti San Antonio Spurs z 1:4.

Zaradi neuspehov v boju za naslov prvaka lige NBA je nekdanji košarkarski zvezdnik zelo cenil šampionski prstan lige NCAA. Tega mu je uspelo dobiti nazaj, ko se je ukradeni spominek pojavil v javnosti na spletni dražbi, na eBayu.

Trenutno 57-letni Ewing, član košarkarskega hrama slavnih, je 15 let (1985-2000) nastopal v majici Kratkohlačnikov iz New Yorka.

kitajska NBA
Sportal Za nadaljevanje sezone v NBA potrebnih vsaj 15 000 testov
koronavirus nba
Sportal NBA preložila loterijo
Beno Udrih
Sportal Beno Udrih: Težko je reči, da je vsega konec
Ne spreglejte