Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 4. 2023,
22.30

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Real Madrid Olympiacos Crvena zvezda Klemen Prepelič Valencia Mike Tobey Partizan Barcelona Evroliga

Petek, 14. 4. 2023, 22.30

1 leto

EVROLIGA, 34. KROG

Žalgiris v zadnjem krogu končnico izmaknil Baskonii

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Žalgiris : Crvena zvezda | Žalgiris sam odloča o svoji usodi: zmaga v zadnjem krogu ga vodi v končnico. | Foto Guliverimage

Žalgiris sam odloča o svoji usodi: zmaga v zadnjem krogu ga vodi v končnico.

Foto: Guliverimage

V petek zvečer so odigrali še zadnje štiri tekme rednega dela košarkarske evrolige. V končnici bo zaigralo osem ekip, to so Olympiacos, Real Madrid, Barcelona z Mikom Tobeyjem, Monaco, Maccabi, Partizan, Fenerbahče in Žalgiris. Litovci so si končnico zagotovili na zadnji tekmi, ko so s 83:80 premagali Bayern in tako z osmega mesta izrinili Baskonio. Z 20 točkami je bil igralec tekme Lukas Lekavicius.

Četrtfinalni pari so Olympiacos - Fenerbahče, Barcelona - Žalgiris, Real Madrid - Partizan in Monaco - Maccabi Tel Aviv. Ekipe bodo igrale na tri zmage, zmagovalci pa se bodo uvrstili na zaključni turnir, ki bo med 19. in 21. majem v Kaunasu.

V igri za nadaljevanje sezone so bili pred odločilnim krogom še turški Fenerbahče, španska Baskonia in Žalgiris. V najboljšem položaju so bili Turki, ki bi z zmago proti Crveni zvezdi ne samo potrdili končnico, ampak končali na petem mestu. Toda potem ko so imeli v zadnji minuti še prednost treh točk za zmago, so jo zapravili in Beograjčanom dovolili rešitev in podaljšek. Crvena zvezda, ki sama ni imela več možnosti za končnico, je tega odigrala bolje in ga nazadnje dobila z 91:89.

Fenerbahče je v zadnjem krogu izgubil pri Crveni zvezdi, a si vseeno priboril končnico. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Fenerbahče je v zadnjem krogu izgubil pri Crveni zvezdi, a si vseeno priboril končnico. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Tako je Fenerbahčeju iz rok spolzela možnost, da sam odloča o končnici. A ker je na drugi večerni tekmi med Olympiacosom in Baskonio zmagala grška ekipa (86:78), so Turki vseeno prišli do uvrstitve med osem. Olympiacos pa je z zmago dokončno potrdil prvo mesto na lestvici po rednem delu. Dan pozneje si je osmo mesto po rednem delu priigral Žalgiris, ki je premagal Bayern. Baskonia je tako ostala brez končnice.

Redni del lige je z zmago končala Barcelona, ki je s 85:71 premagala Valencio. Slovenski reprezentant Mike Tobey je za zmagovalce v osmih minutah dal pet točk. Klemen Prepelič za poražence ni igral (poškodba).

Evroliga, 34. krog:

Četrtek, 13. april:

Petek, 14. april:

Lestvica:

Ne spreglejte