Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 4. 2023,
23.10

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Barcelona Mike Tobey Valencia Klemen Prepelič Crvena zvezda Fenerbahče Real Madrid Evroliga

Petek, 7. 4. 2023, 23.10

1 leto

EVROLIGA, 33. KROG

Spodrsljaj Barcelone v Milanu, v končnico še Partizan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Mike Tobey Barcelona | Mike Tobey je bil z 12 točkami drugi strelec Barcelone, je pa ta izgubila v Milanu. | Foto Guliverimage

Mike Tobey je bil z 12 točkami drugi strelec Barcelone, je pa ta izgubila v Milanu.

Foto: Guliverimage

Košarkarji v evroligi so dokončali tekme predzadnjega, 33. kroga. Barcelona in njen slovenski Američan Mike Tobey sta v Milanu z Armanijem izgubila s 76:84. Kot šesta ekipa pa si je končnico zagotovil beograjski Partizan.

Cedevita Olimpija
Sportal Cedevita Olimpija po veliki drami in preobratu do zmage

Milančani so večji del tekme vodili, tudi za več kot deset točk. V zadnji četrtini je sicer prav Mike Tobey z dvema trojkama - skupno je v 21 minutah dosegel 12 točk - znižal razliko, toda Armani je vseeno zanesljivo prišel do zmage proti eni od vodilnih ekip. Ta mu ne pomaga, saj nima več možnosti za končnico.

V preostalih petkovih tekmah je Panathinaikos izgubil z Albo s 84:88. Na tekmi z Monacom pa bi lahko beograjski Partizan z zmago že potrdil končnico, kazalo mu je dobro vse do končnice tekme, ko je Monaco povedel. Na koncu je Kevin Punter s trojko 16 sekund pred koncem Beograjčanom zagotovil neulovljivo prednost, z zmago 88:84 pa tudi uvrstitev med osem najboljših.

Že v četrtek so si košarkarji Maccabija (po Olymiacosu, Realu, Barceloni in Monacu) kot peti zagotovili nastop v končnici najboljših osmih moštev evrolige. Za to jim je v predzadnjem krogu zadostoval minimalen poraz v Kaunasu, Žalgiris, ki je z zmago ohranil možnosti za napredovanje, je bil boljši z 68:67.

Napredovanju se je močno približal Fenerbahče, ki je s 103:86 dobil nervozen turški derbi proti branilcem naslova, igralcem Anadolu Efesa. Ti so si s porazom dokončno zaprli vrata "play offa". Crvena zvezda je zabeležila četrto zaporedno zmago, boljša je bila od vodilnega Olympiacosa (87:79). A to je bila pirova zmaga, saj se tudi ona ne bo uvrstila med najboljših osem.

Odpisana Valencia je bila brez pomoči Klemna Prepeliča boljša od prav tako odpisanega Virtusa Bologne (79:68), Real pa je ugnal Bayern (79:67), za katerega Žan Mark Šiško že dolgo časa ne igra.

Tekme zadnjega kroga bodo na sporedu 13. in 14. aprila.

Evroliga, 33. krog:

Četrtek, 6. april:

Petek, 7. april:

Lestvica:

Ne spreglejte