Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 12. 2018,
22.57

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Jaka Blažič Klemen Prepelič Alen Omić Anthony Randolph Evroliga

Sreda, 19. 12. 2018, 22.57

5 let, 4 mesece

Evroliga, 13. krog

Randolph in Prepelič do nove zmage, Omić in Blažič nemočna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Anthony Randolph | Klemen Prepelič in Anthony Randolph sta se v Madriidu veselila zmage nad Panathinaikosom. | Foto Reuters

Klemen Prepelič in Anthony Randolph sta se v Madriidu veselila zmage nad Panathinaikosom.

Foto: Reuters

Evroligaško dogajanje je v tem tednu natrpano, saj bosta odigrana dva kroga. Že v torek sta bila aktivna Budućnost Alena Omića in Barcelona Jake Blažiča, oba pa sta izgubila. Branilec evroligaškega naslova Real Madrid z Anthonyjem Randolphom in Klemnom Prepeličem je premagal atenski Panathinaikos.

Budućnost Alena Omića se je pomerila z Anadolu Efesom in visoko izgubila s 106:68. Omić je ob desetem porazu na parketu prebil slabih 23 minut, prispeval je dve točki (1/5 za 2), štiri skoke, dve asistenci, eno ukradeno žogo, izgubil pa je dve žogi. Poraz je doživela tudi Barcelona Jake Blažiča, ki je s 60:69 izgubila proti Olympiacosu. Blažič je v slabih 15 minutah dosegel dve točki (1/2, za 2, 0/1 za 3), ujel je še tri odbite žoge.

V derbiju 13. kroga sta se v Turčiji pomerila Fenerbahče in CSKA, ki sta ob Real Madridu najresnejša kandidata za osvojitev naslova elitnega evropskega klubskega tekmovanja. Derbi moštev z vrha lige je po napeti končnici pripadel turški ekipi, ki ji je v drugem polčasu uspel preobrat, potem ko je v prvem polčasu CSKA vodil že z 12 točkami naskoka. Rezultat je bil dobro minuto do konca še izenačen na 75, nato pa so pobudo prevzeli domači košarkarji, ki so na koncu slavili z 79:75.

Klemen Prepelič in Anthony Randolph sta se veselila zmage Reala nad Panathinaikosom. Prepeliču trener Madridčanov Pablo Laso spet ni ponudil veliko priložnosti za igro, na parketu je slovenski reprezentant preživel dobri dve minuti, v tem času pa enkrat metal za tri in zgrešil, imel pa je eno asistenco in eno izgubljeno žogo. Randolph je k zmagi z 89:68 prispeval pet točk, dva skoka in asistenco.

Evroliga, 12. krog

Lestvica

Anthony Randolph
Sportal Nora trojka Alena Omića, Budućnost pa izgubila pri Gran Canarii #video
Ne spreglejte