Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 1. 2024,
19.52

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

Natisni članek

Evropski Pokal Eurocup Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Torek, 9. 1. 2024, 19.52

3 mesece, 2 tedna

EUROCUP, 14. KROG

Cedevita Olimpija po zmedi v zadnjih sekundah nadaljevala negativen evropski niz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80
Wolves : Cedevita Olimpija | Olimpija je na gostovanju pri Vilni izgubila z 89:91. | Foto Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Olimpija je na gostovanju pri Vilni izgubila z 89:91.

Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Po dvotedenskem premoru se nadaljuje tekmovanje v Eurocupu. Cedevita Olimpija je v okviru 14. kroga gostovala v Vilni, kjer je po hudem boju in zmedi v zadnjih sekundah srečanja z 89:91 izgubila z Wolves in ob evropskem debiju Zorana Martića vknjižila 14. poraz v tekmovanju v tej sezoni. Kapetan Jaka Blažič v drugem polčasu praktično ni igral, iz kluba so sporočili, da ni poškodovan.

Wolves Vilnius : Cedevita Olimpija 91:89 (27:23, 46:44, 66:65)

Dvorana Avia Solutions Group, gledalcev 2000, sodniki: Koljenšić (Črna gora), Halliko (Estonija), Giovannetti (Italija).
* Wolves Vilnius: Sulaimon 23, Mekowulu 8 (4:4), Brooks 2, Žukauskas 7, Kariniauskas 15 (3:3), Zemaitis 10 (0:1), Thurman 12 (3:4), Kozys 1 (1:2), Taylor 13 (4:4).
* Cedevita Olimpija: Stewart 12, Radović 7 (0:1), Radičević 6, Cobbs 15 (1:1), Glas 9, Blažič 2 (2:2), Matković 21 (1:1), Jones 6, Ščuka 2, Klobučar 5 (2:2), Dragić 4 (2:2).
* Prosti meti: Wolves Vilnius 15:18, Cedevita Olimpija 8:9.
* Met za tri točke: Wolves Vilnius 10:24 (Sulaimon 5, Zemaitis 2, Taylor, Thurman), Cedevita Olimpija 7:17 (Glas 3, Radičević 2, Radović, Klobučar).
* Osebne napake: Wolves Vilnius 16, Cedevita Olimpija 21.
* Pet osebnih: /.

Ljubljanska zasedba je v Vilni lovila prvo zmago v tej sezoni evropskega pokala, a je tudi v 14. krogu ni ujela, čeprav je bila skozi celotno srečanje povsem v igri za končanje negativnega niza. Varovanci Zorana Martića, ki je na trenerskem čelu zamenjal Simoneja Pianigianija (odnesli so ga slabi rezultati v kombinaciji z zdravstvenimi težavami), so imeli v zadnjih sekundah napad za vsaj izenačenje ali pa zmago, a ga po hudi zmedi niso znali izkoristiti. Domači so zmagali z 91:89.

Za Ljubljančane, ki ostajajo brez zmage v tej sezoni, je to že devetnajsti zaporedni poraz v tem tekmovanju. Nazadnje so zmagali lani februarja proti Umani Reyer iz Benetk, ki je njihov naslednji tekmec prihodnji teden v Ljubljani. Hkrati je to prvi poraz Martića na klopi Cedevite Olimpije. Wolves so prišli do pete zmage.

Hkrati je to prvi poraz novega trenerja na klopi Cedevite Olimpije Zorana Martića, ki je prejšnji teden v pokalu Spar premagal Triglav, konec tedna pa v Tivoliju še vodilno ekipo lige Aba Crveno zvezdo.

Prvi poraz Zorana Martića, odkar je prevzel trenerske vajeti ljubljanske ekipe. | Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija Prvi poraz Zorana Martića, odkar je prevzel trenerske vajeti ljubljanske ekipe. Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija

V Vilni so bili zmaji blizu prve zmage, vendar so katastrofalno odigrali zadnjo minuto tekme. V tretji četrtini so najprej nadoknadili 12 točk zaostanka, nato pa v zadnje tri minute vstopili s prednostjo 83:80.

Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnjih sekundah. Cedevita Olimpija je 40 sekund pred koncem zapravila napad, po uspešni obrambi pa je najprej Justin Cobbs zgrešil met za izenačenje, nato pa je Jaka Klobučar izgubil še svojo tretjo žogo in zapravil priložnost za nov poskus meta na koš.

Prvo ime Cedevite Olimpije je bil Karlo Matković, ki je v dobrih 23 minutah na parketu ob metu 10:13 dosegel 21 točk (šest skokov, šest podaj). Petnajst jih je dodal Justin Cobbs (šest podaj), 12 pa DJ Stewart.

Wolves : Cedevita Olimpija | Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Kapetan Jaka Blažič je igral le 13 minut in dosegel dve točki – sedel je večino drugega polčasa, iz kluba pa so sporočili, da ne gre za poškodbo. Zoran Dragić je v 16 minutah z metom 1:6 iz igre zbral štiri točke. 

"Pokazale so se stvari, ki jih moramo še izboljšati"  "Nekatere zadeve so bile dobre, pokazale pa so se stvari, ki jih moramo še izboljšati." | Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija "Nekatere zadeve so bile dobre, pokazale pa so se stvari, ki jih moramo še izboljšati." Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija

"Ob 18 izgubljenih žogah je presenetljivo, da smo bili v igri za zmago. To je tudi glavna krivda za poraz, k temu pa sta doprinesli dve slabi obdobji obrambe v prvem in drugem polčasu. Z lovljenjem zaostanka desetih točk smo porabili preveč energije in nasprotne ekipe nismo mogli več ujeti. Nekatere zadeve so bile dobre, pokazale pa so se stvari, ki jih moramo še izboljšati," je dogajanje komentiral Martić, Matković pa dodal: "Na terenu smo imeli pravo energijo, a kar je, je. V nekaterih stvareh smo bili površni, predvsem v napadu. 27 točk v prvi četrtini, 25 v zadnji, kar ni pohvalno. Tekmecem smo dopustili preveč metov, imeli preveč izgubljenih žog in le 12 skokov v napadu. Izgubili smo ritem, zaradi česar se nismo več dobro vračali v protinapad. Tekli smo z njimi in imeli možnosti, a so nas na koncu napake stale zmage. Čestitke nasprotni ekipi. Do konca tekme smo jih lovili, a nam ni uspelo. Gremo naprej, čaka nas tekma s Splitom v regionalni ligi."

Eurocup, 14. krog:

Torek, 9. januar

Sreda, 10. januar

Lestvici:

Preberite še:

Cedevita Olimpija Zoran Dragić
Sportal Šov, ob katerem je glasno zaploskal tudi Goran Dragić
Cedevita Olimpija Crvena zvezda Zoran Dragić
Sportal Veličastna predstava Olimpije proti Crveni zvezdi
Ne spreglejte