Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
1. 7. 2013,
19.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

EuroBasket

Ponedeljek, 1. 7. 2013, 19.28

7 let, 12 mesecev

EuroBasket: Zlatorog razprodan v dveh urah. Pokal bo po šivih!

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V ponedeljek so šle v prodajo vstopnice za prvi del košarkarskega evropskega prvenstva. Kot je bilo za pričakovati, so se tekme slovenske reprezentance razprodale v hipu. In to v vsega dveh urah.

Kapaciteta Zlatoroga, kjer bo igrala Slovenija tekme uvodnega dela EuroBasketa, je uradno ocenjena na 5500 gledalcev. Danes je šlo v prodajo približno 3000 vstopnic za prvi del evropskega prvenstva in te so šle kot za med. V pičlih dveh urah so jih slovenski navijači razgrabili, kar pomeni, da bo celjska dvorana od 4. do 9. septembra, ko bo gostila skupino C (Slovenija, Španija, Hrvaška, Poljska, Gruzija, Češka), pokala po šivih.

Organizatorji poudarjajo, da s tem še ni povsem zaključen krog nakupovanja kart za slovensko skupino. Obstaja namreč možnost, da kdo, ki je karte kupil prek naloga (predračun), ne bo izvedel plačila v treh dneh. Vendar je malo verjeti, da se bo to dejansko zgodilo. Se pa bo lahko sprostilo nekaj vstopnic zaradi odpovedi ali vrnitve vstopnic FIBA/FIBA Europe. In te vstopnice bodo šle v prodajo na dan tekme. Tovrstne informacije o prostih vstopnicah bodo objavljene izključno na posebni podstrani EuroBasketa 2013 na www.eventim.si, na voljo za prodajo pa bodo na blagajnah dvoran.

Verjetno se sprašujete, kdo bo zasedel preostalih 2500 mest v Zlatorogu. Lep del prostora bo namenjen novinarjem, svoj delež bodo dobili tudi pokrovitelji, lokalni organizatorji, predstavniki Fibe/Fibe Europe (približno 500) …

Slovenski navijači bi skoraj zagotovo napolnili nogometni štadion, če bi imeli toliko manevrskega prostora, a je že zdaj jasno, da bo vzdušje v Celju huronsko in četa Božidarja Maljkovića bo imela izvrstno podporo s tribun. Šesti igralec je torej zagotovljen.

Na preostalih treh prizoriščih uvodnega dela EP (Jesenice, Koper, Ljubljana - Tivoli) so prav tako stekle vstopnice v prodajo danes. Največ zanimanja so pokazali navijači za tekme skupine B na Jesenicah, kjer bodo igrale reprezentance BiH, Črne gore, Latvije, Litve, Makedonije in Srbije.

Na voljo pa so tudi še vstopnice za tekme drugega dela, četrtfinala in vseh ostalih delov prvenstva z izjemo finala, ki je razprodan.

Ne spreglejte