SiolNET. Sportal Košarka
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

EuroBasket: Zlatorog razprodan v dveh urah. Pokal bo po šivih!

2

termometer

V ponedeljek so šle v prodajo vstopnice za prvi del košarkarskega evropskega prvenstva. Kot je bilo za pričakovati, so se tekme slovenske reprezentance razprodale v hipu. In to v vsega dveh urah.

Kapaciteta Zlatoroga, kjer bo igrala Slovenija tekme uvodnega dela EuroBasketa, je uradno ocenjena na 5500 gledalcev. Danes je šlo v prodajo približno 3000 vstopnic za prvi del evropskega prvenstva in te so šle kot za med. V pičlih dveh urah so jih slovenski navijači razgrabili, kar pomeni, da bo celjska dvorana od 4. do 9. septembra, ko bo gostila skupino C (Slovenija, Španija, Hrvaška, Poljska, Gruzija, Češka), pokala po šivih.

Organizatorji poudarjajo, da s tem še ni povsem zaključen krog nakupovanja kart za slovensko skupino. Obstaja namreč možnost, da kdo, ki je karte kupil prek naloga (predračun), ne bo izvedel plačila v treh dneh. Vendar je malo verjeti, da se bo to dejansko zgodilo. Se pa bo lahko sprostilo nekaj vstopnic zaradi odpovedi ali vrnitve vstopnic FIBA/FIBA Europe. In te vstopnice bodo šle v prodajo na dan tekme. Tovrstne informacije o prostih vstopnicah bodo objavljene izključno na posebni podstrani EuroBasketa 2013 na www.eventim.si, na voljo za prodajo pa bodo na blagajnah dvoran.

Verjetno se sprašujete, kdo bo zasedel preostalih 2500 mest v Zlatorogu. Lep del prostora bo namenjen novinarjem, svoj delež bodo dobili tudi pokrovitelji, lokalni organizatorji, predstavniki Fibe/Fibe Europe (približno 500) …

Slovenski navijači bi skoraj zagotovo napolnili nogometni štadion, če bi imeli toliko manevrskega prostora, a je že zdaj jasno, da bo vzdušje v Celju huronsko in četa Božidarja Maljkovića bo imela izvrstno podporo s tribun. Šesti igralec je torej zagotovljen.

Na preostalih treh prizoriščih uvodnega dela EP (Jesenice, Koper, Ljubljana - Tivoli) so prav tako stekle vstopnice v prodajo danes. Največ zanimanja so pokazali navijači za tekme skupine B na Jesenicah, kjer bodo igrale reprezentance BiH, Črne gore, Latvije, Litve, Makedonije in Srbije.

Na voljo pa so tudi še vstopnice za tekme drugega dela, četrtfinala in vseh ostalih delov prvenstva z izjemo finala, ki je razprodan.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin